Vasaros dienos stovykla „Vasarą smagu“

Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazija birželio 11- 20 dienomis organizavo turiningą vasaros dienos stovyklą  56 pradinių klasių mokiniams. Vaikams buvo sudarytos sąlygos dalyvauti įvairiose kūrybinėse, pažintinėse, patyriminėse, STEAM edukacijose.

Stovyklos dalyviai buvo suskirstyti į tris grupes. Vienoje grupėje dalyvavo vaikai, kurie norėjo ugdyti kūrybiškumo įgūdžius. Kitos dvi grupės  stovykloje buvo suskirstytos pagal amžių. Vaikai susipažino, susidraugavo atlikinėdami bendras užduotis, žaisdami aktyvius orientacinius, lobio paieškos žaidimus, rungtyniaudami. Stovyklautojai keliavo į Kauno zoologijos sodą, pelėdų parką, alpakų ūkį, VU botanikos sodą. Vaikai gamino savo rankomis popierių, atvirukus, dekoracijas iš virvių. Kūrybiškumo grupės vaikai gamino apyrankes, faraono ir jo žmonos karūnas, mumijas, piramides, susipažino su senovės Egipto kostiumu, tradicijomis. Vaikai turėjo patys apsirengti Egipto rūbais, pasipuošti savo rankomis pagamintais papuošalais ir įsiamžinti.

Vieną stovyklos dieną visi stovyklos dalyviai aktyviai ir smagiai praleido laiką pažintinėje edukacijoje, skirtoje indėnų gyvenimo būdui pažinti. Dalyvavo edukacijoje „Iš kur atsirado lagaminai?“ ir žaidime „Kas slypi lagamine“, piešė, gamino įvairius darbelius. Mokyklos kiemo pavėsyje, prižiūrimi mokytojų padėjėjų ir savanorių, vaikai galėjo pailsėti, pažaisti stalo ir kitus žaidimus. Stovykloje dirbo gimnazijos 10 pradinių klasių mokytojų, fizinio ugdymo  mokytojas, technologijų ir dailės mokytojai. Stovyklos vadovė socialinė pedagogė metodininkė ir dailės mokytoja Natalija Kriaučiūnienė.

Inf. Natalija Kriaučiūnienė, Nemenčinės Gedimino gimnazija
Nuotr. Natalija Kriaučiūnienė, Nemenčinės Gedimino gimnazija

Paskutinis atnaujinimas 2024 8 rugpjūčio – Nemenčinės Gedimino gimnazija