Erasmus+ mokinių mainų susitikimas Rumunijoje

Kaip užtikrinti prieigą prie švarios, aplinkai draugiškos atsinaujinančios energijos – toks darnaus vystymosi tikslas Nr. 7 subūrė Erasmus+ projekto dalyvius. Šių metų gegužės 13-17 dienomis Rumunijoje, Iasi mieste vyko susitikimas, kuriame dalyvavo Nemenčinės Gedimino gimnazijos 7 klasės mokiniai.

Susitikimo metu dalyviai aktyviai dalyvavo įvairiose veiklose, kurios skatino ne tik teorinį žinių gilinimą, bet ir praktinį jų pritaikymą. Vienas iš pagrindinių užsiėmimų buvo mokymosi žurnalo pildymas. Dalyviai fiksavo savo veiklas, įžvalgas ir diskusijų rezultatus, tai padėjo struktūruoti informaciją ir geriau suvokti mokymosi procesą. Šis žurnalas tapo puikiu įrankiu refleksijai ir asmeniniam tobulėjimui.

Grupinio darbo sesijose dalyviai diskutavo apie įvairius atsinaujinančios energijos šaltinius, tokius kaip saulės, vėjo, vandens ir geoterminė energija. Kiekviena grupė gilinosi į konkretaus energijos šaltinio privalumus ir trūkumus, nagrinėjo praktines jų panaudojimo galimybes bei iššūkius. Diskusijų metu buvo akcentuojama, kad perėjimas prie atsinaujinančios energijos yra ne tik aplinkosaugos, bet ir ekonominės plėtros bei socialinės gerovės klausimas.

Erasmus projekto veiklos Rumunijoje ne tik praturtino dalyvių žinias apie atsinaujinančią energiją, bet ir skatino tarpkultūrinį bendradarbiavimą bei dialogą. Tai buvo puiki galimybė mokytis, dalintis patirtimi ir siekti bendrų tikslų kuriant tvaresnę ir švaresnę ateitį.

Projekto koordinatorės anglų kalbos mokytojos Inga Stankevičienė ir Justina Zacharevič

Finansuojama Europos Sąjungos lėšomis. Tačiau išreiškiamas požiūris ar nuomonė yra tik autoriaus(- ių) ir tai nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ar Švietimo mainų paramos fondo požiūrį ar nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei dotaciją teikianti institucija negali būti laikoma už juos atsakinga.

Paskutinis atnaujinimas 2024 19 birželio – Nemenčinės Gedimino gimnazija