Ketvirtokų pažintinė edukacinė ekskursija į Lietuvos Respublikos Seimą

Lapkričio viduryje 4a ir 4c  klasių mokiniai vyko į Lietuvos Respublikos Seimą, kuriame vyko edukacinė pažintinė ekskursija. Ketvirtokai apžiūrėjo ekspozicijas, nuotraukas, vitražus. Lankėsi  Seimo posėdžių salėje, kurioje turėjo galimybę tiesiogiai stebėti  Seimo narių posėdį. Susipažino su nelengvu Seimo narių darbu.  Mokiniai apžiūrėjo A. M. Brazausko salę ir Kovo 11-osios Aktų salę, kurioje patys mėgino pažaisti „Seimą”. Ketvirtokams  buvo skirtas įdomus ir nuotaikingas užsiėmimas „Kaip gimsta įstatymas“. Jo metu vaikai sužinojo, kas yra politika, kas joje dalyvauja, kaip valdoma valstybė, ką veikia Seimo nariai.

Apžiūrėję Seimo rūmų erdves, mokiniai vyko į Seimo lankytojų centrą, kuriame turėjo galimybę nusifotografuoti ir atminimui turėti nuotrauką pasirinktame LRS fone.

Pažintinė edukacinė veikla ketvirtokams paliko didelį įspūdį, patenkino smalsumą, suteikė daug džiugių emocijų. Tokios pažintinės edukacinės  veiklos padeda mokiniams geriau įsisavinti medžiagą, motyvuoja juos labiau  mokytis.

Edukacinę ekskursiją organizavo pradinio ugdymo mokytojos I. Malakauskaitė ir I. Doilidova

Paskutinis atnaujinimas 2023 7 gruodžio – Nemenčinės Gedimino gimnazija