Mokinių mainų susitikimas pagal Nordplus projektą „STEAM mums“ Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijoje

Lapkričio 13-17 dienomis Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijoje vykdant tarptautinį Nordplus projektą „STEAM for us“ svečiavosi mokiniai iš Estijos.  Susitikimo metu Talino miesto mokyklos „EE-Tallinn Pelgulinna State Upper Secondary School (EE-PERG)“ mokiniai daug bendravo pažindami vieni kitus. Šeimininkai pristatė Lietuvą, Nemenčinę ir Nemenčinės Gedimino gimnaziją. Projekto savaitės metu dalyviai gerino užsienio kalbų gebėjimus, plėtė ir gilino savo žinias apie STEAM ir tvarumą.

Lankydamiesi Vilniuje, projekto dalyviai susipažino su mūsų šalies kultūra ir istorija, mokėsi lietuvių kalbos. Gimnazijoje organizuotose dirbtuvėse integruojant dailę mokiniai kūrė ir pristatė plakatus apie tvarumą, svarstė kaip galima būtų panaudoti tam tikrą daiktą ne vieną kartą. Projekto dalyviai išbandė ir mokytojo profesiją, grupėse kūrė STEAM pamokų planus.  Įvairiose STEAM veiklose mokiniai pritaikė turimas žinias praktiškai: programavo ir valdė robotukus, analizavo jų darbą; gamino rankų darbo muiliukus ir dėžutes jiems, dalyvavo dailės pamokoje. Energetikos ir technikos muziejuje pasitikrino žinias apie saulės, vėjo energiją, kaip naudojama vandens energiją, kaip kaupiama šiluma, aptarė garsaus serbų išradėjo ir inžinieriaus Nikola Teslos pasiekimus.

Savaitės pabaigoje projekto dalyviams reikėjo įsijausti į verslininko vaidmenį:  pristatyti savo sukurtą STEAM mokyklą, jos darbuotojus, veiklas, įtikinti, kodėl mokiniai turėtų mokytis tokioje mokykloje, ir atsakyti į suinteresuotų šalių labai rimtus ir praktiškus klausimus.

Projekto koordinatorės
informacinių technologijų mokytoja
Svetlana Sčastnaja,
anglų kalbos mokytoja Ana Radvilienė

Paskutinis atnaujinimas 2023 13 gruodžio – Nemenčinės Gedimino gimnazija