Nemenčinės Gedimino gimnazijos skaitmeniniai pėdsakai

Paskutinę rugsėjo savaitę Vilniaus r.  Nemenčinės Gedimino gimnazijoje įvyko Erasmus+ projekto „Leaving footprints“  (Paliekami pėdsakai) partnerių susitikimas.

Susitikimo pagrindinis tikslas – atkreipti dėmesį į skaitmeninius pėdsakus, kuriuos kiekvienas iš mūsų palieka virtualiame pasaulyje, kartais sąmoningai, o kartais net nesusimąstydami ir nesuprasdami pasekmių. Šiuolaikinis žmogus priima „skaitmeninius“ sprendimus, kurių rezultatai gali pasirodyti tik po tam tikro laiko, todėl svarbu tinkamai elgtis virtualiame pasaulyje.

Projekto partnerių susitikimo metu mokiniai analizavo savo ir kitų dalyvių skaitmeninius pėdsakus, dalyvavo veikloje „Pagalvok prieš spausdamas“. Dalyviai galėjo „pasimatuoti“ mokytojo profesiją, nes turėjo ne tik paruošti pamokos „Skaitmeniniai pėdsakai“ planą, bet ir ją vesti  8-10 klasių mokiniams.

Nemažai dėmesio buvo skirta mūsų šalies, kultūros ir kalbos pažinimui. Dalyviai mokėsi lietuvių kalbos pamokoje „Mes mokomės kalbėti lietuviškai“, kepė ruginę duoną kaimo pirkioje Neveronyse,  pažino mūsų nuostabų sostinės senamiestį ir lankėsi Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Mokymo ir mokymosi mainų savaitė pralėkė labai greitai, tačiau paliko didelį pėdsaką mūsų širdyse.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Projekto koordinatorė Svetlana Sčastnaja,
matematikos ir informacinių technologijų mokytoja

Paskutinis atnaujinimas 2022 19 spalio – Nemenčinės Gedimino gimnazija