Erasmus+ projekto patirtys Rumunijoje

2022 m. rugsėjo 17 – 24 dienomis Rumunijoje, Iasi mieste, vyko Erasmus+ projekto „Students Engaged in Sustainability Education” (Mokiniai, dalyvaujantys tvarumo ugdyme) susitikimas, kuriame dalyvavo partneriai  iš Rumunijos, Kroatijos ir Ispanijos, o Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnaziją atstovavo penki 8b klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytojomis Justina Zacharevič ir Inga Stankevičiene.

Vizito metu mokiniai kalbėjo apie mus supančius miškus, jų svarbą, apsaugą. Nagrinėjo, kodėl miškai nyksta, kaip prisitaiko prie klimato kaitos ir žmogaus veiklos, kaip keičiasi jų biologinė įvairovė. Mokiniai dalijosi įžvalgomis, kaip per pastaruosius dešimtmečius pasikeitė miškai jų šalyse. Visos veiklos vyko taikant projektu grįstą mokymosi metodą, kuris padėjo mokiniams lavinti svarbiausius įgūdžius: bendradarbiavimą, kritinį mąstymą, gebėjimą ieškoti informacijos ir ją atrinkti, identifikuoti problemą ir ieškoti sprendimo būdų. Paskutinę vizito dieną mokiniai pristatė savo darbus tema „Pažink savo medžius“: plakatą, vaizdo medžiagą, brošiūrą, stalo žaidimą.

Savaitė Rumunijoje buvo kupina įspūdžių, dalyviai ne tik sužinojo daug naudingos informacijos, bet ir užmezgė naujas draugystes.

 „Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.“

Projekto kordinatorės,
anglų kalbos mokytojos
Justina Zacharevič ir Inga Stankevičienė

Paskutinis atnaujinimas 2022 19 spalio – Nemenčinės Gedimino gimnazija