Pirmasis Erasmus+ projekto „Projekt Schule – Beruf“ mainų susitikimas Slovėnijoje

Besibaigiant mokslo metams, gegužės 30 – birželio 3 dienomis įvyko  Erasmus+ tarptautinio projekto „Projekt Schule – Beruf“ pirmasis mainų susitikimas Slovėnijoje, Apače miestelyje. Į susitikimą vyko penki Nemenčinės Gedimino gimnazijos mokiniai ir du mokytojai. Susitikimo metu mokiniai susipažino vieni su kitais, su Slovėnijos kultūra, papročiais, ragavo tradicinių patiekalų, šoko tradicinius šokius.

Projekto dalyviai turėjo daug veiklų: lankėsi ponios Semler ekologiškame ūkyje, dalyvavo pamokoje su įmonės ,,Soundcomb” vadovu, iš antrinių žaliavų  gamino garso slopinimo blokus ir juos pakabino Apače mokyklos valgykloje. Didžiausią įspūdį paliko spintos projektavimas ir gamyba. Mokiniai suprojektavo spintas, o kitą dieną vyko į įmonę „Eurodesign“, kur pagal brėžinį jas gamino. Įmonės darbuotojai padėjo mokiniams suvesti brėžinio duomenis į sistemą,  programa juos apdorojo  ir perdavė į cecho įrenginius. Ceche mokiniai pjovė lentas, šlifavo ir klijavo. Rezultatas – pagamintos dvi spintos liko Apače mokykloje.

Mokiniai, pirmą kartą dalyvavę  Erasmus+ projekte, teigia, kad norėtų dažniau mokytis už mokyklos ribų.

Projekto koordinatorė, anglų ir vokiečių kalbų mokytoja Ana Radvilienė,
matematikos mokytoja Loreta Janušaitienė

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

 

Paskutinis atnaujinimas 2022 1 liepos – Nemenčinės Gedimino gimnazija