Technologijų bei profesinio ugdymo integracija vykdant Erasmus+ projektą „Projekt Schule – Beruf“

Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijos IG klasės mokiniai, besimokantys vokiečių kalbos, dalyvauja Erasmus+ projekte „Projekt Schule – Beruf“.  Vykdant šį projektą buvo numatyta technologijų dalyko ir profesinio ugdymo integracija, todėl suplanuotas apsilankymas UAB ,,Nemenčinės mediena“. Prieš apsilankymą šioje darbovietėje projekto dalyviai vokiečių kalba paruošė informaciją apie švietimo sistemą Lietuvoje. Darbo rezultatas – mokinių rankomis pagamintas ir įrėmintas plakatas. Visi – ir berniukai, ir mergaitės –  mokėsi išmatuoti tinkamą dydį, pjauti medieną, kalti vinį.

Nuvykę į UAB ,,Nemenčinės mediena“, mokiniai susipažino su įmonės veikla, sužinojo, kokios kvalifikacijos reikia norint čia dirbti. Įmonės vadovas Julius Plytnykas papasakojo, su kokiomis įmonėmis ir šalimis yra bendradarbiaujama, koks yra įmonės požiūris į aplinkosaugą, su kokiais sunkumais susiduriama. Po vizito įmonėje mokiniai vokiečių kalba trumpai aprašė edukaciją, ją pristatė eTwinning platformoje.

Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazija dėkoja UAB ,,Nemenčinės mediena“ direktoriui Juliui Plytnykui už bendradarbiavimą ir įdomią, turiningą edukaciją.

Projekto koordinatorė vokiečių kalbos mokytoja Ana Radvilienė,
technologijų mokytojas Andrius Pračkaila

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

 

Paskutinis atnaujinimas 2022 1 liepos – Nemenčinės Gedimino gimnazija