Medijų raštingumo bei anglų kalbos mokymai mokytojams

Trys Nemenčinės Gedimino gimnazijos mokytojai dalyvavo pusę metų, 80 valandų trukusiuose anglų kalbos mokymuose „English Through Media Literacy“, kuriuos finansavo  JAV ambasada ir organizavo LAKMA. Rudens ir žiemos vakarai tapo šiltu ir prasmingu laiku, kada mokėmės ir tobulinome anglų kalbos žinias. Nuotoliniuose užsiėmimuose dalyvavo kolegos mokytojai ir žurnalistai iš visos Lietuvos. Užsiėmimų metu lavinome anglų kalbos gebėjimus, turtinome žodyną, gilinomės į gramatiką, mokėmės  ir kartojome anglų kalbos taisykles bei tobulinome savo bendravimo įgūdžius. Tobulindami anglų kalbos žinias įgijome dar vieną labai svarbų,  šiais laikais reikalingą įgūdį – kaip atrinkti bei vertinti informaciją. Mokymų organizatoriai kvietė dalyvauti keliuose susitikimuose su skirtingais lektoriais iš Lietuvos ir JAV, kur pasikliaudami savo anglų kalbos įgūdžiais bei turimomis žiniomis apie informacijos paiešką mokėmės atrinkti informaciją ir ją vertinti. Kartu su lektoriais nagrinėjome „Fake news“ pavyzdžius, jų fenomeną pasaulyje ir  mokėmės, kaip jas atskirti realiame informacijos sraute. Taip pat diskutavome, kaip medijų raštingumas galėtų būti diegiamas mokyklose jau nuo pat jaunesnių klasių, kokia medijų raštingumo svarba ir nauda ateinančioms kartoms.

Labai džiaugiamės pasitaikiusia galimybe dalyvauti tokiuose aktualiuose mokymuose, nes patobulinome anglų kalbos žinias ir įgijome naudingos patirties vertinant šiuolaikinės informacijos srautą.  

Mokymuose „English Through Media Literacy“ dalyvavo gimnazijos psichologė Joana Butėnaitė-Switkiewicz, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Jurga Stankevičienė ir matematikos, informatikos mokytoja Dmitrijus Karpavičius.

Paskutinis atnaujinimas 2022 12 gegužės – Nemenčinės Gedimino gimnazija