Integruotas istorijos ir geografijos eTwining projektas „Nemenčinės piliakalnio beieškant“

2021 m. gegužės – birželio mėnesiais 5 b klasės mokiniai dalyvavo integruotame istorijos ir geografijos eTwinning projekte „Nemenčinės piliakalnio beieškant“. Projekto tikslas – skatinti mokinių domėjimąsi gimtojo krašto istorija, ugdyti pilietiškumą, gilinti įgūdžius rinkti, apdoroti informaciją.

Projekto metu mokiniai dirbo individualiai (nuotoliniu būdu) arba grupėse rinkdami medžiagą apie įvairius Lietuvos piliakalnius, ypatingą dėmesį skirdami gimtojo krašto –  Nemenčinės – piliakalniui. Šia informacija buvo pasinaudota integruotos pamokos prie Nemenčinės piliakalnio metu. Mokiniai nustatė, kad piliakalnis nuo miestelio centro yra šiaurės vakaruose, prie Nemenčios upelio, taip pat pasidalino informacija apie archeologų atliktus pilies teritorijos tyrinėjimus. Mokiniai atskleidė sužinoję, kad Nemenčinės piliakalnio pilis statyta du kartus, šalia pilies buvo gyvenvietė, kurios gyventojai vertėsi amatais ir žemdirbyste.

Projektas mokiniams padėjo suvokti, kad gimtojo krašto istorija yra įdomi, paslaptinga, bei paskatino daugiau ja domėtis ir tyrinėti.

Mokiniams linkime sėkmės pažįstant pasaulį ir menant istorines mįsles!

                                                                                                                 Projekto organizatorės:
istorijos mokytojos Rita Vainovskaja, Virginija Bučinskienė,
geografijos mokytoja Renata Kerul

Paskutinis atnaujinimas 2021 1 liepos – Nemenčinės Gedimino gimnazija