Kas yra grožis ir gėris?

Vykdant Erasmus+ projektą „Gyvenimo įvairovės ir tolerancijos atradimas Europos Sąjungoje“ („Live Discovering Diversity&Love Inclusion in EU“),  2021m. sausio 26 dieną vyko projekto dalyvių susitikimas nuotoliniu būdu.

Partnerių šalių mokiniai susitikime pristatė savo paruoštas prezentacijas. Nemenčinės Gedimino gimnazijos I-IIG klasių mokiniai paruošė pristatymą  „Gėris ir blogis, grožis ir bjaurumas“, susitikimo metu aptarė piešinius, diskutavo, ar žmonių žodžiai gali pakeisti mūsų gyvenimus ir jausmus; kokie yra žmonių troškimai ir tikslai ir kaip jų siekiame – ar visada garbingai?; kas yra laimė: tikra meilė, tikri draugai, atvirumas ar pinigai, kitų apgaudinėjimas ir nuvylimas?

Italijos mokyklos „IC Assisi1“ mokiniai pristatė dainą ir šokį , o mokyklos „Istituto comprensivo per ciechi“ mokiniai kalbėjo apie save. Rumunijos mokyklos „Colegiul National Ion Luca Caragiale, Municipiul Ploiesti“ mokiniai papasakojo apie žiemos tradicijas, o Portugalijos mokyklos „Colegio de Lamego-1859,Lda.“ mokiniai pristatė savo mokyklą.

Projekto dalyviai sutarė, kad grožio sąvoka sąlyginė, tai priklauso nuo skonio, išsilavinimo, tautos tradicijų. Tačiau gėris neabejotinai neturi ribų.

Ana Radvilienė,
Nemenčinės Gedimino gimnazijos
anglų ir vokiečių kalbų mokytoja

„Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.“

Paskutinis atnaujinimas 2021 8 vasario – Nemenčinės Gedimino gimnazija