Sveikiname „GOLDEN VOICE“ 2021 laureatus

Nemenčinės Gedimino gimnazijos moksleivės Viktorija Šareiko, Lija Kaduškevičiūtė ir Austėja Kozlovska besimokančios Nemenčinės muzikos mokyklos mokytojos Natalijos Sosnovskaitės solinio dainavimo klasėje puikiai pasirodė Tarptautiniame vokaliniame konkurse ,,GOLDEN VOICE” 2021. Konkursą organizavo Europos tarptautinė folkloro festivalių asociacija. Šios asociacijos tikslas – tautinio paveldo saugojimas ir puoselėjimas. Dalyvavo atlikėjai iš Rumunijos, Bulgarijos, Pietų Korėjos, Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Izraelio, Latvijos ir Lietuvos.
Pirmos vietos Aukso diplomo laureate tapo Viktorija Šareiko puikiai atlikusi dvi lietuvių liaudies dainas a cappella. Moksleivė lanko solinį dainavimą aštuntus metus ir yra daugelio respublikinių ir tarptautinių vokalinių konkursų nugalėtoja.
Lija Kaduškevičiūtė, lankanti solinį dainavimą antrus metus, atliko lietuvių liaudies dainą a cappella „Vai nekukuok“ ir savo amžiaus kategorijoje tapo antros vietos ir Sidabrinio diplomo laureate
Puikiai įvertinta Austėja Kozlovska padainavo Vilniaus krašto lenkų liaudies dainą „Niemenczyńska polka“. Mergaitei tarptautinė žiuri komisija taip pat suteikė antros vietos ir Sidabrinio diplomo laureato vardą.
Dėkojame gerb. ponui Eduardui Silvai, kuris solistėms sukūrė puikias vizualizacijas.

no images were found

Paskutinis atnaujinimas 2021 9 vasario – Nemenčinės Gedimino gimnazija