Stovykla „Stiklo spalvos“

Siekiant aktyvaus, turiningo jaunuolių užimtumo po pamokų Nemenčinės Gedimino gimnazijos III-IVG klasių mokiniai buvo pakviesti dalyvauti stovykloje ,,Stiklo spalvos”. Pasak stovyklos vadovės dailės mokytojos D. Blažytės-Vanagienės, asmenybės formavimasis vyksta visą žmogaus gyvenimą. Todėl šiandien yra labai svarbu sudaryti sąlygas skleistis mokinių kūrybiškumui. Juk kaip teigė L. Jovaiša, ,,Laisvalaikis – tai laikas, naudojamas individualiems poreikiams ir interesams tenkinti“.

Edukacijos ,,Stiklo spalvos“ metu gimnazistai noriai įsitraukė į kūrybinį procesą. Išbandydami tapybos ant stiklo technologiją, iš pradžių  nedrąsiai savo eskizus perkėlė ant stiklo, juoda kontūrine linija tobulino savo piešinį. Įsibėgėjus procesui, dalyviai vis drąsiau liejo spalvas, eksperimentavo. Vadovės teigimu, pasinėrę į kūrybos procesą mokiniai ne tik sužinojo ir praktiškai pritaikė šiuolaikinius stiklo dekoravimo principus, bet ir savo rankomis sukūrė unikalų  meno dirbinį. 

NVŠ programa finansuota vadovaujantis Vaikų vasaros stovyklų ir kitų neformaliojo vaikų švietimo veiklų finansavimo tvarkos aprašu.

Stovyklos vadovė D. Blažytė-Vanagienė

Paskutinis atnaujinimas 2020 15 gruodžio – Nemenčinės Gedimino gimnazija