Stovykla „Skaičiuok, mąstyk, judėk“ Nemenčinės Gedimino gimnazijoje

Gyvename sparčiai besivystančioje visuomenėje. Dažnas iš mūsų vos spėja žengti kartu su  naujomis technologijoms. Niekam ne paslaptis, kad paaugliai didelę dalį savo gyvenimo leidžia internete negalvodami apie savo sveikatą. Augantis žmogus imlus ir lengvai pažeidžiamas. Retas susimąsto, ar tinkamai leidžia laisvalaikį, ar pakankamai juda.
Stovykla „Skaičiuok, mąstyk, judėk“ vyko dviem etapais. Jos veiklose dalyvavo Nemenčinės Gedimino gimnazijos 6a klasės mokiniai. Pirmąją dieną mokiniai labai daug judėjo ir nukeliavo nemažą atstumą. Jie išbandė, kaip vyksta ekskursijos, apsilankė Vilniaus Katedros požemiuose bei Gedimino pilyje, sužinojo daug naujos ir įdomios informacijos.
Stovyklos metų vaikai ne tik daug judėjo, bet ir išmėgino dizainerio profesiją. Jiems teko išbandyti savo jėgas kuriant ir planuojant remonto darbus. Kiekviena grupė, pasitelkusi savo bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, parengė ir pristatė vieno kambario remonto maketą, taip pat paruošė sąmatą. Pirmiausiai jiems teko susitarti, kaip atrodys naujas kambarys, kuris tiks visiems, turėjo  suderinti, kokias medžiagas naudos, kaip pasirinks dekoracijas, kur ir kokias prekes  užsakyti bei apskaičiuoti bendrą remonto sąmatą.
Besidarbuojant nenutildavo emocijos, tačiau labai smagu buvo žiūrėti į galutinį rezultatą. Svarbu pabrėžti, kad įvairios netradicinės veiklos ne tik ugdo įvairius mokinių gebėjimus, bet ir parodo jiems realybę bei sieja gautas mokykloje žinias su gyvenimu.

NVŠ programa finansuota vadovaujantis Vaikų vasaros stovyklų ir kitų neformaliojo vaikų švietimo veiklų finansavimo tvarkos aprašu.

Stovyklos vadovė Svetlana Sčastnaj

Paskutinis atnaujinimas 2020 8 gruodžio – Nemenčinės Gedimino gimnazija