Stovykla ,,Kino ruduo“ Nemenčinės Gedimino gimnazijoje

Lapkričio 23-24 dienomis 6a ir 6b klasių mokiniai dalyvavo stovykloje „Kino ruduo“. Kinas – tai puiki priemonė ugdyti moksleivių kultūrinį sąmoningumą, vertybių sistemą, kritinį mąstymą, skatinti kūrybiškumą ir vystyti bendrąsias kompetencijas. To ir buvo siekiama stovyklos metu.
Pirmą dieną mokiniai aptarė kino reikšmę jų gyvenime, pristatė savo mėgstamiausias kino juostas, argumentavo, kodėl verta pažiūrėti jų pasirinktus filmus. Svarbiausia šios dienos dalis buvo filmo peržiūra, tam buvo pasirinktas dokumentinis filmas „La laguna“ – pasakojimas apie laisvę ir į užribį nustumtos kultūros vertę. Po filmo peržiūros vyko diskusija, kurios metu mokiniai bandė atskleisti filmo ypatumus, aptarti pagrindinę idėją, palyginti herojų kasdienybę su savo gyvenimu.
Antrą stovyklos dieną mokiniai pasinėrė į filmo kūrimo etapus: nuo ko reikia pradėti, kaip planuoti veiklas, aptarė ir išsiaiškino,  kaip formuojama bei vystoma siužeto idėja, kaip kuriamas scenarijus, pasiskirstę grupėmis rašė savo filmo scenarijų. Vėliau kiekviena grupė filmavo bei monatvo savo filmą ir pristatė rezultatą kitiems stovyklos dalyviams. Po peržiūros mokiniai dalijosi įspūdžiais,  papasakojo, kaip sekėsi kurti, kas pavyko labiausiai, o ką darytų kitaip. Smagu buvo matyti, kaip mokiniai džiaugiasi rezultatais.
Tai buvo dvi kūrybos bei geros nuotaikos kupinos dienos. Stovykla „Kino ruduo“ suteikė vaikams galimybę atrasti save, naują pomėgį, o gal net būsimą profesiją.

NVŠ programa finansuota vadovaujantis Vaikų vasaros stovyklų ir kitų neformaliojo vaikų švietimo veiklų finansavimo tvarkos aprašu.

Stovyklos organizatorės 
Justina Zacharevič ir Svetlana Sčastnaja

Paskutinis atnaujinimas 2020 8 gruodžio – Nemenčinės Gedimino gimnazija