Lietuvos – Lenkijos projektas „Nuo sporto iki naujųjų technologijų – BASKETTECH 2023“

Birželio 12-14 dienomis vyko antrasis projekto „Nuo sporto iki naujųjų technologijų – BASKETTECH 2023“ partnerių susitikimas Lenkijoje. Jame dalyvavo atstovai iš Vilniaus rajono Nemenčinės Gedimino gimnazijos, Nemenčinės sporto mokyklos, Varšuvos sporto mokyklos, Lenkijos – Fondo ArchitectsPL ir  Grudziondzo IV vidurinės mokyklos.

Pagrindinis projekto tikslas – padėti jaunimui išmokti derinti sportą su skaitmeninėmis kompetencijomis. Projektas buvo turtingas įvairių veiklų – nuo krepšinio varžybų iki teminių paskaitų apie naujausias technologijas jaunimui bei suaugusiems.

Trumpai apie projekto „BASKETTECH 2023“ veiklas

Susitikimą pradėjo Dr. Sebastian Grabowski, Fondo ArchitectsPL pirmininkas, kuris pasidžiaugė galimybe susitikti Lenkijoje. Sveikinimo žodį tarė Grudziondzo miesto savivaldybės atstovai, Nemenčinės sporto mokyklos direktorius Robert Komarovski, priimančios gimnazijos direktorė ir mokiniai. Sėkmingai besiklostančiu bendradarbiavimo džiaugėsi į susitikimą atvykęs ir Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič, kuris taip pat atstovavo Lietuvą žaisdamas draugiškose krepšinio varžybose.  

Gerąja patirtimi apie miestams tarnaujančias technologijas, praktinius diegimo pavyzdžius, miestų platformas ir skaitmeninius sprendimus kalbėjo ABB įmonės Lenkijoje vadovas Przemysław Zakrzewski. Agnieszka Pietruszka pasakojo apie jaunosios kartos vaidmenį kuriant tvarius miestus.

 Antrąją projekto dieną vyko paskaitos apie naujausias technologijas, dirbtinį intelektą, ateities kompetencijas, žmonijai tarnaujančius robotus, 3D modeliavimą ir video žaidimų kūrimą. Vyko įvairūs sportiniai užsiėmimai, treniruotės, o vakarą vainikavo draugiškos krepšinio varžybos tarp Grudziondzo ir Nemenčinės jaunimo. Rezultatu 71:49 varžovus nugalėjo Nemenčinės Gedimino gimnazijos krepšinio komanda vadovaujama fizinio ugdymo mokytojo Nikodemo Rakelio.

Paskutinę projekto dieną dalyviai lankėsi Grudziondzo miesto merijoje, kurioje susitiko su miesto meru, aplankė miesto Citadelę bei apžiūrėjo istorinius objektus ekskursijos su gidu metu.

Tikimės, kad užsimezgęs bendradarbiavimas sėkmingai tęsis ir ateityje. Dr. Sebastian Grabowski, Fondo ArchitectsPL pirmininkas pažadėjo sugrįšiąs su dar vienu nauju projektu jau spalį. Fondo bei visų dalyvių vardu dėkojo už trumpą, bet labai turiningai praleistą laiką.

Paskutinis atnaujinimas 2024 19 birželio – Nemenčinės Gedimino gimnazija