Nordplus Junior projektas „Ekologinis ir skaitmeninis pėdsakas“

2023–2024 m. m. Nemenčinės Gedimino gimnazija, bendradarbiaudama su viena didžiausių gimnazijų Estijoje – Saku gimnazija, dalyvauja tarptautiniame Nordplus Junior projekte „Ekologinis ir skaitmeninis pėdsakas“, kurio tikslas skatinti aplinkos ir skaitmeninio turinio tvarumą. 8–10 klasių mokiniai gruodžio 3–8 dienomis svečiavosi Taline ir su bendraamžiais gilinosi, kiek Žemės planetų reikės žmonijai išlaikyti neatsisakant įprasto gyvenimo būdo ir ką kiekvienas mūsų galėtų padaryti norėdami gyventi tvariau. 

Kas yra Nordplus?

Nordplus yra Šiaurės ir Baltijos  šalių bendradarbiavimo programa, kurios tikslas švietimo ir mokslo kokybės gerinimas bei inovacijų diegimas, ilgalaikis švietimo institucijų bendradarbiavimas, tvarumo skatinimas bei pasiektų rezultatų sklaida.

Ką mums reiškia „Ekologinis ir skaitmeninis pėdsakas“?

Projekto tema yra aktuali šiandienos pasaulyje. „Ekologinis pėdsakas“ moko būti atsakingais vartotojais ir prisideda prie aplinkos apsaugos. „Skaitmeninis“  – skatina susimąstyti, kokį pėdsaką paliekame naudodami  technologijas kasdieniame gyvenime.

Bendradarbiaudami ir keisdamiesi gerąja patirtimi, Šiaurės ir Baltijos šalių moksleiviai gali  sukurti tvaresnę  ateitį. Prisijunkite prie mūsų, dalinkitės savo idėjomis ir patirtimi, stenkimės  kurti tvarų ekologinį ir skaitmeninį pėdsaką kartu!

Projekto koordinatorės
Justina Zacharevič ir
Inga Stankevičienė

Paskutinis atnaujinimas 2023 13 gruodžio – Nemenčinės Gedimino gimnazija