Kūrybinis teatro „Cezario grupė“ renginys, skirtas patyčių prevencijai

Lapkričio 22 dieną Nemenčinės Gedimino gimnazijoje vyko teatro „Cezario grupė“ organizuotas renginys 9-10 klasių mokiniams, skirtas patyčių prevencijai. Projekto, kurį remia Vilniaus rajono savivaldybė, tikslas – kūrybinėmis priemonėmis bei diskusijomis didinti mokinių jautrumą ir sąmoningumą, mažinti nepagarbų elgesį bei patyčias.

Renginio metu buvo diskutuojama apie patyčių ir menkinančio elgesio žalą pasitelkiant literatūros ir scenos meną.  Aktorius skaitė ištraukas iš literatūros kūrinių, kuriuose vaizduojamas menkinantis elgesys: „Tas keistas nutikimas šuniui naktį“ (M. Haddon), „Laiškai Elzei“ (U. Kaunaitė), ,,Kuprelis“ (I. Šeinius), „Kliudžiau“ (J. Biliūnas). Kūrinių ištraukos buvo aptariamos su moksleiviais: kaip jautėsi personažai, kokios yra dažniausios menkinančio elgesio priežastys ir pasekmės, kontekstai, kaip jaučiasi tiek auka, tiek skriaudėjas ir pan. Mokiniai aktyviai dalyvavo diskusijoje ir padarė išvadą, kad tas, kuris tyčiojasi, nori pasijusti stipresnis ir pranašesnis už savo auką, nes pats yra menkos savivertės.

Manau, kad visiems svarbu, jog vaikai augtų ir bręstų saugioje, pagarbos, supratimo ir atjautos kupinoje aplinkoje, stiprinančioje jų savivertę, padedančioje siekti jiems svarbių tikslų.

Paskutinis atnaujinimas 2023 5 gruodžio – Nemenčinės Gedimino gimnazija