Dalyvaujamasis biudžetas mokykloje

Nemenčinės Gedimino gimnazijoje startavo nauja iniciatyva ,,Dalyvaujamasis biudžetas mokykloje”. Šios iniciatyvos partneriai „Transparency International“. „Dalyvaujamasis biudžetas – tai būdas kartu su mokyklos bendruomene spręsti dėl dalies mokyklos biudžeto lėšų panaudojimo, kai bendruomenės nariai patys siūlo idėjas mokyklai ir balsuodami renka labiausiai patikusias idėjas“ (https://www.transparency.lt/dalyvaujamasisbiudzetas/). Šią iniciatyvą vykdys 8-11 klasių mokiniai.

Gruodžio 14 d. įvyko pirmasis susitikimas, kurio metų gimnazijos direktorė Daiva Losinskienė  pristatė mokiniams mokyklos biudžetą, parodė ir paaiškino, kaip yra naudojami pinigai, iš kur gimnazija gauna finansavimą, kokias ataskaitas mokykla turi teikti kiekvienais metais bei kur tas ataskaitas galima rasti ir susipažinti.

„Transparency International“ atstovės pristatė iniciatyvos tikslus, kaip ir kada bus vykdomos veiklos bei kiek pinigų skirta iš mokyklos biudžeto šiai puikiai idėjai. Susitikimo metu mokiniai generavo įvairias idėjas. Pagrindinė kryptis įgyvendinti šią iniciatyvą – gimnazijos aplinka. 8-11 klasių mokiniai siūlys savo idėjas, vėliau jos bus pristatomos gimnazijos bendruomenei, vykdomas balsavimas. Laimėjusi idėja bus įgyvendinta gimnazijoje.

 

Svetlana Sčastnaja,
Nemenčinės Gedimino gimnazijos
Matematikos ir informacinių technologijų mokytoja

Paskutinis atnaujinimas 2022 15 gruodžio – Nemenčinės Gedimino gimnazija