Šalies mokinių konferencija ,,Knyga – būdas pažinti save“

Spalio 27 dieną Nemenčinės Gedimino gimnazijos IbG klasės mokiniai Ugnius Zinkevičius ir Julius Lingė dalyvavo šalies mokinių nuotolinėje konferencijoje ,,Knyga – būdas pažinti save” ir skaitė pranešimą ,,Į knygą žiūriu kaip į veidrodį”. Pranešimo metu mokiniai pasidalino savo knygų skaitymo patirtimi. Kalbėjo apie tai, kad  skaitydami knygas labai asmeniškai išgyvena tai, apie ką jose rašoma, kad knygos lavina jų mąstymą, savimonę bei stiprina draugystę. Sakė, kad kiekvienas savo gyvenime turėtų rasti laiko skaitymui, nes kiekviena knyga gali mus išmokyti ko nors vertingo.  Juk tai nėra tik puslapiai su žodžiais. Knyga tartum veidrodis, leidžiantis pažvelgti į save. Taigi, jei norite rimtai pažvelgti į savo sielą, nėra geresnio būdo negu pradėti nuo geros knygos, kuri kaip veidrodis padeda pamatyti, kas mumyse yra gražaus, o ką turėtume pataisyti.

Konferenciją organizavo Vilniaus miesto ,,Laisvės“ gimnazija. Renginio pradžioje organizatoriai pasidžiaugė, kad šiemet konferencijoje dalyvauja net 84 pranešėjai. Visus dalyvius pasveikino bei savo skaitymo patirtimi pasidalino konferencijos svečiai: aktorius Eimantas Bareikis, rašytojas Roma Judinas, rašytoja bei žurnalistė Lina Ever bei Lina iš tinklaraščio ,,Fantastiškų knygų žiurkės“.

Konferencijos tikslas – skatinti mokinių domėjimąsi gimtąja bei užsienio kalbomis ir kalbinės raiškos formomis bei ugdyti poreikį ir gebėjimus skaitant tyrinėti, dalytis atrastomis vertybėmis ir visuomenei aktualiomis temomis, reflektuoti, tobulinti pranešimo rengimo, pristatymo ir reflektavimo įgūdžius.

 Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja
Danuta Petrauskienė

Paskutinis atnaujinimas 2022 9 lapkričio – Nemenčinės Gedimino gimnazija