Erasmus+ projekto patirtys Rumunijoje

Pirmąją pavasario savaitę Rumunijoje, Iasi mieste, vyko Erasmus+ projekto „Students Engaged in Sustainability Education” (Mokiniai, dalyvaujantys tvarumo ugdyme) šalių partnerių susitikimas. Susitikime dalyvavo mokytojai ir mokiniai  iš Rumunijos, Kroatijos bei Ispanijos, o Lietuvai atstovavo penki Nemenčinės Gedimino gimnazijos 7b klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytojomis Justina Zacharevič ir Inga Stankevičiene.

Penkias dienas trukusio vizito metu projekto dalyviai kalbėjo apie klimato kaitą bei jos pasekmes. Pristatė, su kokiomis stichinėmis nelaimėmis susiduria jų šalys, aptarė, ką jie gali padaryti arba pakeisti savo kasdienėje veikloje spręsdami klimato kaitos problemas.

Mokiniai dirbo grupėse išbandydami aktyvaus mokymosi metodus. Visos veiklos vyko pasitelkiant projektu grįsto mokymosi metodą, kuris padėjo atskleisti mokinių komunikacinius gebėjimus, kritinį ir kūrybinį mąstymą, gebėjimą tyrinėti aplinką ir identifikuoti problemas, o svarbiausia – ieškoti jų sprendimo būdų.

Paskutinę susitikimo dieną  seniausiame miesto  Alexandru Ioan Cuza universitete dalyviai dalinosi patirtimi su studentais, bendravo su dėstytojais, pristatė vizito metu bendrai sukurtus galutinius produktus, susijusius su klimato kaitos problemomis: video filmą, kalendorių, dioramą ir skrajutę.

Po ilgos pandeminės pertraukos  vizitas suteikė galimybę ne tik mokytis ir dalintis žiniomis, bet gyvai bendrauti ir bendradarbiauti, dirbti, veikti, būti kartu.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Projekto koordinatorės
Justina Zacharevič ir
Inga Stankevičienė

Projekto koordinatorės
Justina Zacharevič ir
Inga Stankevičienė

Paskutinis atnaujinimas 2022 23 kovo – Nemenčinės Gedimino gimnazija