Edukacinis Steam renginys „Ekologinis iššūkis – eksperimentai laboratorijoje“

Kovo 1 d. Nemenčinės Gedimino gimnaziją aplankė MB „Mėgintuvėlis LT“ komanda. 5-6 klasės mokiniai dalyvavo Steam edukaciniame  renginyje, skirtame ekologinėms problemoms spręsti „Ekologinis iššūkis – eksperimentai laboratorijoje“.

Renginio tikslas – žaismingai ir linksmai parodyti mokiniams, kaip  mokslinė veikla padeda spręsti įvairias ekologines problemas.

Renginio metu mokiniai susipažino su pagrindiniais dirvožemio, vandens ir oro teršalais, aptarė svarbias ekologines temas: šiltnamio efektas, ozono sluoksnio plonėjimas, plastiko atliekų mažinimas. Visos ekologinės problemos aptartos linksmai eksperimentuojant. Mokiniai eksperimentavo su užšaldytu anglies dioksidu (‚sausu ledu“) – pagrindinėmis šiltnamio efektą sukeliančiomis dujomis ir skystu azotu – paragavo užšaldytų azotu spragėsių. Renginį vainikavo daug emocijų sukėlęs eksperimentas „ugnis rankose“. Mokiniai ne tik linksmai ir žaismingai praleido laiką, bet ir turėjo galimybę kaip tikri mokslininkai spręsti svarbias gamtos tausojimo problemas.

Renginį organizavo matematikos ir chemijos mokytoja N. Kalionova ir biologijos mokytoja A. Kodikienė, bendradarbiaudamos su klasių auklėtojais.

Paskutinis atnaujinimas 2022 23 kovo – Nemenčinės Gedimino gimnazija