Accelerator_x Junior inovacijų ir verslumo stovykla

Lapkričio 11 d. Nemenčinės Gedimino gimnazijos 7b  ir 6a klasių mokiniai dalyvavo „Lietuvos Junior Achievement“ organizuotoje Accelerator_x Junior inovacijų ir verslumo stovykloje. Vienas iš stovyklos tikslų buvo sukurti verslo idėją, kuri padėtų išspręsti iškeltą iššūkį (problemą). Dalyviams teko spręsti vieną iš pasirinktų socialinių problemų: „Kaip padėti vaikams su negalia, kurie susiduria su judėjimo sunkumais mokykloje?“,  „Ką padaryti, kad miestai taptų draugiški vaikams?“,  „Kaip sumažinti išmetamo maisto kiekį?“.

Iškelti  iššūkiai tikrai nebuvo lengvi ir  norint juos išspęsti teko nemažai paplušėti. Mokiniai, dirbdami komandose, turėjo sugeneruoti savo verslo idėjas, išsirinkti geriausią ir sukurti jai prototipą. Prototipais galėjo būti  fiziniai modeliai, komiksai, vaidinimai… Stovykla vyko online, visas užduotis ir savo darbus mokiniai atlikinėjo  Gather | A better way to meet online platformoje.

Įtempto  ir kūrybingo darbo pabaigoje mokiniai turėjo pristatyti, kaip jie mato savo idėjos realizavimą. Darbus vertino ne tik komisija, bet ir kiti stovyklos  dalyviai iš įvairių Lietuvos mokyklų. Ypatingo dėmesio sulaukė 6a komandos „Centukai-euriukai“ verslo idėja sukurti mobiliąją programėlę, padedančią planuoti savaitės meniu. „Lietuvos Junior Achievement“ organizacija nusprendė įsigyti keletą būsimos Jaunimo bendrovės akcijų.

Šios stovyklos metu įgyta patirtis mokiniams padės kurti  mokomąsias bendroves ir įgyvendinti savo verslo idėjas. Mokinius paskatino dalyvauti ir subūrė į komandas informacinių technologijų mokytoja Svetlana Sčastnaja bei matematikos mokytoja Loreta Janušaitienė.

Paskutinis atnaujinimas 2021 7 gruodžio – Nemenčinės Gedimino gimnazija