Apie projekto metodu grįstą mokymąsi

Tarptautinius projektus vykdantys mokytojai vėl gali džiaugtis nenuotoliniais susitikimais. Nemenčinės Gedimino gimnazijos anglų kalbos mokytojos Inga Stankevičienė ir Justina Zacharevič  dalyvavo Rumunijoje, Iasi mieste vykusiame Erasmus+ projekto „Students Engaged in Sustainability Education” partnerių susitikime. Į jį atvyko ir partneriai iš Kroatijos, Ispanijos, Rumunijos mokyklų.

Projekto „SEnSE” idėja – projekto metodu grįstas mokymasis. Tai integruotas, turintis konkretų rezultatą ir dažnai susijęs su kasdiene, įprasta realybe mokymasis, kuris skatina kritinį mąstymą, bendradarbiavimą, kūrybiškumą ir gebėjimą ieškoti bei atrinkti informaciją.

Projektą koordinuojančios mokyklos komanda iš Rumunijos paruošė daug naudingos ir įdomios medžiagos apie tai, nuo ko pradėti dirbant šiuo metodu, kaip suformuluoti problemą, kaip organizuoti projekto eigą. Dirbdami grupėse, susitikimo dalyviai išbandė aktyvaus mokymosi metodus, kurie gali būti naudingi dirbant projekto metodu.

Partnerių susitikimas gyvai buvo tikrai efektyvus laikas, kurio metu buvo pasidalinta gerąja patirtimi, aptartas tolimesnių veiklų planas. Tikimės, kad įgytos žinios apie naujus įrankius bus praktiškai panaudotos vykdant projekto veiklas.

Inga Stankevičienė,
Nemenčinės Gedimino gimnazijos
anglų kalbos mokytoja

Paskutinis atnaujinimas 2021 22 spalio – Nemenčinės Gedimino gimnazija