Erasmus+ nuotoliniu – naujos patirtys

Nemenčinės Gedimino gimnazijoje 2020 – 2022 m. m. vykdomi keli ERASMUS+ projektai. Nepaisant susiklosčiusios situacijos pasaulyje, projektinė veikla nesustojo, visus metus buvo vykdoma nuotoliniu būdu. Projekto partnerių susitikimai vyko online. Susitikimų metu buvo aptarinėjamos įvairios veiklos, pristatomos naujos idėjos, dalijamasi gerąja patirtimi.

Nors abiejų projektų temos skiriasi, tačiau tikslas vienas – mus supanti tvari, švari aplinka. Projekto „Leaving footprints“ pagrindinė idėja – tvarumas. Šią idėją apibūdina dvi sąvokos: ekologinis pėdsakas ir skaitmeninis pėdsakas.  Projekte dalyvauja 9-10 klasių mokinių grupė. Susipažinti su partneriais taip pat teko naudojant IKT technologijas, tačiau tai nesutrukdė sklandžiai bendrauti ir bendradarbiauti vykdant projektą. Pirmuosius vykdymo metus smagiai užbaigėme apibendrinami pavykusias veiklas bei aptarėme kitų metų darbus. Geriausias būdas priminti bendruomenei apie projektą – palikti savo pėdsaką. Todėl gimnazijos kiemą papuošė   nupieštas projekto pavadinimas, kviečiantis kiekvieną susimąstyti apie savo „pėdsakus“. Džiaugsimės, jeigu bendruomenė, priimdama bet kokį sprendimą, pagalvos apie paliekamus pėdsakus – tiek ekologinius, tiek skaitmeninius – ir kuo mažiau pakenks aplinkai bei saugiai ir atsakingai elgsis virtualioje erdvėje.

Pagrindinė Erasmus + projekto „Students engaged in sustainability education (SENSE)“ tema –  mūsų aplinkos apsauga, tvarumas, klimato kaita ir žingsniai, ką ir kaip turime padaryti, kad sukurtume švaresnę ir tvaresnę aplinką. Projekto veiklos suskirstytos į penkis modulius, kurių metu aptariama viena aktuali problema.

Projekte yra taikomas „project based learning“ – projektų metodas (darbo ir mokymo būdų sankaupa, skatinanti moksleivius sieti mokymąsi su tikrove). Projekte dalyvaujantys 6b klasės mokiniai pirmo modulio veiklas vykdė nuotoliniu būdu. Dalyviai kalbėjo apie įvairias oro ir klimato anomalijas, stichines nelaimes, diskutavo, kaip turėtų elgtis nelaimės metu, ruošė prezentacijas ir kūrė komiksus. Po visų veiklų, kurios vyko nuotoliniu būdu, buvo labai smagu susitikti ir aptarti, kokios veiklos laukia naujais mokslo metais ir pasidžiaugti pasiektais rezultatais.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Projektų koordinatorės Svetlana Sčastnaja ir Justina Zacharevič

Paskutinis atnaujinimas 2021 22 spalio – Nemenčinės Gedimino gimnazija