Pozityvaus mąstymo ir viešo kalbėjimo paskaitose – laimės ir sėkmės receptai

Spalio mėnesį Nemenčinės Gedimino gimnazijos  9-12 klasių mokiniai dalyvavo pozityvaus mąstymo  ir viešojo kalbėjimo paskaitose, kurias vedė  G. Liaudanskas – Svaras ir viešojo kalbėjimo ekspertas, verslo konsultantas Igoris Vasiliauskas. Tai  projekto „Pozityvių pokyčių olimpiada“ dalis, kurio tikslas – skatinti vaikų ir paauglių aktyvų dalyvavimą sveikatingumo veiklose, formuoti sveikos gyvensenos įpročius.

I. Vasiliausko paskaitoje 11-12 klasių mokiniai sužinojo, kad kalbant viešai svarbiausi yra trys aspektai: kalbos turinys, kalbėtojo kūno kalba ir balsas. Mokymų dalyviai mokėsi valdyti stresą, pasitikėti savimi ir įtikinti auditoriją, motyvuoti save ir klausytojus.

 Kalbėdamas apie pozityvų mąstymą su 9-10 klasių  mokiniais,  Svaras prisiminė savo paauglystę, pasakojo, kaip atrado savo kelią, išmoko teisingai pasirinkti. Labai svarbu, anot jo, kad paauglys atrastų savo mėgstamą veiklą, ieškotų savęs, netingėtų ,,pakilti nuo sofos‘‘. Jis kalbėjo apie savo ,,laimės receptą‘‘, klausė auditorijos, ką gimnazistai laiko gyvenimo tikslu ir prasme. ,,Visi laimės receptai seniausiai užrašyti, jūs visi tai žinote, jais dalinamasi socialiniuose tinkluose, bet jūs nieko nedarote, kad taptumėte laimingi‘‘,- sakė pranešėjas. Daug dėmesio jis skyrė pokalbiui apie knygas ir knygų skaitymą. ,,Man labai gaila žmonių, kurie neskaito knygų, nes šitaip jie nuskurdina save ‘‘, ,,skaitant knygas pradeda veikti užrūdijęs fantazavimo ir vaizduotės mechanizmas ir smegenys pačios pradeda kurti vaizdinius‘‘,- taip jaunimą motyvavo skaityti G. Liaudanskas – Svaras.

Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamo projekto Nr. 08.4.2-ESFA-K-629-02-0029 „Pozityvių pokyčių olimpiada“ sutarties Nr. 08.4.2-ESFA-K-629-02-0029, organizuojamas Lietuvos vaikų vėžio asociacijos „PAGUODA“ ir partnerių iniciatyva.

Dėkojame projekto vykdytojams.

Paskutinis atnaujinimas 2020 15 spalio – Nemenčinės Gedimino gimnazija