LIETUVOS ŠEIMOS GYDYTOJŲ LAIŠKAS VISIEMS

Mielas paciente, moksleivi, senjore.
Lietuvoje siaučia gripas, naujasis COVID-19 virusas.
 
Nuo šiandien mokyklinukai gali neiti į mokyklą. Tai nereiškia, kad Tu gali eiti su mama į Akropolį. 
Tėveliai, nevedžiokite savo vaikų ten, kur yra daug žmonių.
Tėveliai – pakontroliuokite savo vyresniuosius ar jie yra namuose – atostogos, bet tos “atostogos” ne tam, kad būriais su klasiokais vaikščiotų po miestą.
 
Senjorai – pabūkite namuose. Į turgų spėsite nueiti tada, kai baigsis karantinas. Jei taip reikia to maisto, paprašykite vaikų, kaimynų. Jūs esate pačioje rizikingiausioje grupėje.
 
Pacientai – jei reikia vaistų, nebūtina eiti pas šeimos gydytoją, galite tiesiog paskambinti telefonu ir paprašyti, kad jis išrašytų el.receptą.
Tai nereiškia, kad Tu gali eiti pasportuoti (pvz.: pažaisti tenisą su draugais).
 
Tėčiai ir mamos – jei mama (tėtis) turi nedarbingumo pažymėjimą vaiko priežiūrai, tai nereiškia, kad tėtis (mama) taip pat gali gauti “šiaip” nedarbingumą atostogoms.
 
Mes turime būti vieningi – venkime viešų vietų, kuriose galime susipažinti su naujuoju “virusu”.
 
Plaukite rankas, bet svarbiausia, pabūkite namuose, vieni ar su šeima. Tik nuo mūsų visų priklauso kaip ir kur naujasis virusas plis.
Nekeliaukite ten, kur keliauti nepatariama. Kelionę juk galima atidėti, bet jei teks būti inkubuotam, o gal neišgyvensi? Ar ta kelionė bus to verta?
 
Mes, šeimos gydytojai, kiti gydytojai, slaugytojos taip pat nenorime eiti į darbą, norėtume pailsėti. Daugelis taip pat bijome gripo ir COVID-19. Bet mes, medikai, jaučiamės reikalingi. Kai kurie mūsų palieka savo vaikus su seneliais, nes “Aš jaučiuosi labiau reikalinga darbe” – kolegės žodžiai.
 
BŪKIME ATSAKINGI VISI. 
SAUGOKIME SAVE IR KITUS.
Pagarbiai,
Lietuvos šeimos gydytojai

Paskutinis atnaujinimas 2020 16 kovo – Nemenčinės Gedimino gimnazija