Erasmus+ mokinių mainų susitikimas Vokietijoje

Kiekvienas pavasaris primena būtinybę tvarkyti aplinką. Balandžio 15-19 dienomis Nemenčinės Gedimino gimnazijos mokiniai dalyvavo Erasmus+ projekto „COMPASS“ veiklose Vokietijoje, Celle mieste.  Kartu su projekto partneriais iš Portugalijos ir Rumunijos mokiniai diskutavo ir ieškojo sprendimų, ką jie galėtų padaryti, kad gyventų sveikesnėje ir švaresnėje aplinkoje. Veiklų savaitės pagrindinė tema buvo atsakingas vartojimas ir gamyba.

Lankydamiesi šiukšlių perdirbimo įmonėje projekto dalyviai įsitikino, koks didelis vaidmuo siekiant išsaugoti gamtą tenka atliekų tvarkymui ir perdirbimui. Kitos veiklos metu mokiniams buvo pristatyta iniciatyvių jaunų žmonių bendruomenė, kurioje aktyviai siekiama mažinti maisto švaistymą. Dirbdami grupėse, mokiniai ruošė pristatymus, filmukus apie tvarumą ir atsakingą vartojimą. Projektas ne tik suteikė mokiniams žinių, bet ir paskatino susimąstyti apie savo kasdienius veiksmus ir pasirinkimus.

Esame tikri, kad dalyvavimas Erasmus + projekte gali turėti gilų ir ilgalaikį poveikį mokiniams, skatinant kultūrinę pažinimą, tarptautinį bendravimą ir asmeninę ūgtį.

Projekto koordinatorės anglų kalbos mokytojos Inga Stankevičienė ir Justina Zacharevič.


Finansuojama Europos Sąjungos lėšomis. Tačiau išreiškiamas požiūris ar nuomonė yra tik autoriaus(- ių) ir tai nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ar Švietimo mainų paramos fondo požiūrį ar nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei dotaciją teikianti institucija negali būti laikoma už juos atsakinga.

Paskutinis atnaujinimas 2024 14 gegužės – Nemenčinės Gedimino gimnazija