Nordplus projekto „STEAM mums“ mokinių mainų susitikimas Taline

Balandžio 8-12 dienomis, vykdant tarptautinį Nordplus projektą „STEAM for us“, 12 mokinių iš Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijos svečiavosi Pelgulinna Riigigümnaasium (EE-PERG) mokykloje Talino mieste, Estijoje.

Projekto savaitė buvo kupina įvairių veiklų. Susitikimo metu projekto dalyviai susipažino su mokykla, Estijos švietimo sistema,  lankėsi ir dalyvavo pamokose. Mokiniai bendravo tarpusavyje, dalyvavo įvairiuose komandos formavimo žaidimuose, kad geriau pažintų vieni kitus.

Projekto dalyviai toliau plėtė ir gilino savo žinias STEAM ir tvarumo srityje dirbdami dirbtuvėse, grupėse kūrė pamokų planus, atsakinėjo apklausas apie tvarumą. Mokiniai taip pat gilino savo užsienio kalbų žinias.

Lankydamiesi Taline, mokiniai susipažino su partnerių šalies kultūra ir istorija, mokėsi estų kalbos. Lankydamiesi Proto išradimų centre, susipažino ir išbandė įvairius fizikos dėsnius.

Projekto koordinatorės: anglų bei vokiečių kalbos mokytoja Ana Radvilienė, matematikos ir informacinių technologijų mokytoja Svetlana Sčastnaja.

Paskutinis atnaujinimas 2024 19 balandžio – Nemenčinės Gedimino gimnazija