Mokinių mainų susitikimas pagal Erasmus+ projektą Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijoje

Rugsėjo paskutinę savaitę Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijoje vykdant tarptautinį Erasmus+ projektą svečiavosi 10 mokinių iš Ispanijos mokyklos „IES EI Palmeral“. Susitikimo metu mokiniai daug bendravo pažindami vieni kitus, gilino savo užsienio kalbų žinias, plėtė ir gilino savo žinias informacinių technologijų, STEAM ir tvarumo srityje.

Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijos mokiniai svetingai priėmė projekto dalyvius. Jie paruošė pristatymą apie Lietuvą, Nemenčinę ir Nemenčinės Gedimino gimnaziją. Supažindino su savo mokykla. Lankydamiesi Trakų pilyje ir dalyvaudami edukaciniame renginyje „Kibinų kepimas“, projekto dalyviai susipažino su mūsų šalies kultūra. Lankydamiesi Vilniuje, jie įgijo žinių apie pastatų architektūrinius stilius. Mokiniai lankėsi socialinių mokslų kolegijoje, kur susipažino su pačia kolegija, turėjo dirbtuves apie filmo kūrimą.

Kitomis dienomis mokiniai sėmėsi žinių, dalyvaudami mokykloje organizuojamuose dirbtuvėse. Naudojant įvairias informacinių technologijų platformas, mokiniai kūrė paveikslėlius, kėlė į įvairias platformas ir aptarinėjo juos, sukūrė filmukus apie savo visos savaitės patirtis. Mokiniai sužinojo kaip greitai dirbtinis intelektas mokosi. Taip pat mokiniai pagilino žinias kaip išlikti saugiems internetinėje erdvėje.

Integruojant STEAM veiklas projekto dalyviai pritaikė turimas žinias praktiškai: programėlės pagalba valdė robotukus, analizavo jų darbą; gamino rankų darbo muiliukus ir dėžutes jiems. Apsilankius Energetikos ir technikos muziejuje, susipažino apie žmogaus santykį su energija bei su garsaus serbų išradėjo ir inžinieriaus Nikola Teslos pasiekimais.

Šios savaitės metu mokiniai gilino žinias ir apie tvarumą, koks yra tvarus aplinkai produktas.  

Projekto savaitė buvo kupina įvairių veiklų. Mokiniai praplėtė žinias apie tvarumą, informacinių technologijų naudojimą ir STEAM integruotas veiklas.

Finansuojama Europos Sąjungos lėšomis. Tačiau išreiškiamas požiūris ar nuomonė yra tik autoriaus(- ių) ir tai nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ar Švietimo mainų paramos fondo požiūrį ar nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei dotaciją teikianti institucija negali būti laikoma už juos atsakinga.“

Svetlana Sčastnaja
Ana Radvilienė

Paskutinis atnaujinimas 2023 1 spalio – Nemenčinės Gedimino gimnazija