Vanduo – ar viską žinome apie jo savybes ir svarbą?

Vanduo – ar viską žinome apie jo savybes ir svarbą? Kaip ir kodėl reikia tausoti vandenį? Atsakymų į šiuos ir kitus klausimus ieškojo Nemenčinės Gedimino gimnazijos 8b klasės mokiniai dalyvaudami Erasmus projekto veiklose Kroatijoje. Gegužės 21-27 dienomis, Žakanje pagrindinėje mokykloje susitiko mokyklos partnerės iš Rumunijos, Ispanijos, Lietuvos ir Kroatijos. Mokymosi veiklų savaitės metu dalyviai atliko bandymus, tyrė įvairių vandens telkinių kokybę, lankydamiesi vandens valymo stotyje sužinojo apie nuotekų valymo procesą, o apžiūrėję vieną seniausių hidroelektrinių Kroatijoje, ne tik sužinojo jos atsiradimo istoriją, bet ir daug įdomių Nikola Tesla gyvenimo faktų.

Lankydamiesi Plitvica nacionaliniame parke, mokiniai grožėjosi 16 susisiekiančių ežerų ir net  90 šniokščiančių krioklių, o plaukdami Žitna Lada laivu tyrinėjo Kupa upės pakrantes, apžiūrėjo potvynio padarinius.

Visos mokymosi veiklos vyko naudojant projekto metodu grįstą mokymąsi, todėl paskutinę dieną vyko savaitės bėgyje kurtų galutinių produktų pristatymai. Mokiniai vieningai sutarė, kad vanduo – svarbiausias gyvybės šaltinis, kuris turi būti tausojamas. Ir tik nuo visų mūsų priklauso kokioje planetoje gyvensime.

„Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.“

Paskutinis atnaujinimas 2023 22 birželio – Nemenčinės Gedimino gimnazija