Erasmus pėdsakai Lenkijoje

Dažnai apie Erasmus programą girdime, kaip ji suteikia puikią galimybę mokytis užsienyje, pažinti naujas kultūras ir plėsti akiratį. Tačiau ar žinojote, kad Erasmus kelionėse dėmesys gali būti sutelktas ir į tokias svarbias problemas kaip vanduo?

Vanduo yra vienas pagrindinių elementų, mums reikalingų išgyventi. Deja, švaraus vandens vis dar stinga daugeliui žmonių visame pasaulyje. Erasmus projekto „Paliekami pėdsakai“ vizito, vykusio balandžio 15-22 dienomis Jelc Laskovice gimnazijoje Lenkijoje, metu  šią problemą gvildeno Nemenčinės Gedimino gimnazijos mokiniai, siekiantys darnaus vystymosi tikslų, susijusių su vandeniu. Susitikimo metu dalinomės savo žiniomis ir patirtimi su partneriais iš Vokietijos, Italijos bei Lenkijos, diskutavome apie naujausias technologijas, naudojamas sprendžiant su vandeniu susijusius iššūkius, ir apie tai, kaip šias žinias pritaikyti savo gimtinėje. Projekto dalyviai turėjo galimybę sužinoti daugiau apie šią problemą ir ieškoti novatoriškų sprendimų jai spręsti ne tik dirbdami grupėse, bet ir  lankydamiesi Vroclave įsikūrusiame vandens mokslo centre „Hidropolis“. Ekologinio švietimo centro  parodose mokiniai pagilino žinias apie vandens vaidmenį aplinkoje, jo svarbą žmonėms ir žmogaus sąveikos su vandeniu istoriją.

Projektas suteikė galimybę pamatyti žymiausias lankytinas Vroclavo miesto vietas, paieškoti 777 nykštukų, paplaukioti Odros upe ir, žinoma, paragauti tradicinių patiekalų. Nors tai buvo paskutinis Erasmus projekto „Paliekami pėdsakai“ susitikimas, tačiau esame tikri, kad pradėtos veiklos bus tęsiamos toliau.

Projekto koordinatorės
Inga Stankevičienė,
Svetlana Sčastnaja

Paskutinis atnaujinimas 2023 16 gegužės – Nemenčinės Gedimino gimnazija