„Tinkamas sutelkimas – kelias būti savimi“

Vasario 2 dieną, 10a klasės mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Tinkamas sutelkimas – kelias būti savimi“, kurią vykdo M. Mažvydo biblioteka.
Mokiniai buvo mokomi sąmoningai valdyti dėmesį, suvokti vidinį potencialą, praplėsti vidinės kultūros akiratį ir leistis pažinimo taku į meninės kūrybos ir filosofinių tradicijų sąsajas. Dėmesio valdymo technikos suteikia galimybę tapti sąmoningesniu ir labiau išsilavinusiu žmogumi. Kiekvienam sudaromos palankios sąlygos nurimti, susikaupti ir kūrybiškai išsiskleisti kasdienėje veikloje.
Naudojami susitelkimo valdymo metodai, tokie kaip savirefleksija, padeda išryškinti esminius asmenybės bruožus ir ugdyti analitinį mąstymą. Gilesnis savęs pažinimas leidžia geriau suprasti aplinkinį kultūros pasaulį, gebėti priimti ir vadovautis gyvenime naujai atrastomis vertybėmis.
Po paskaitos mokiniai susipažino su keliomis parodomis. Viena iš jų Ievos Naginskaitės (1921-2012) „Ką padarė žirklės“, kita, tai Kęstučio Grigaliūno personalinė fotografijų paroda „Lietuvos žydai grįžę iš nacių konclagerių“.

Rusų kalbos ir IT mokytoja Ana Prusakienė

Paskutinis atnaujinimas 2022 9 vasario – Nemenčinės Gedimino gimnazija