Nuotolinėje fizinio ugdymo pamokoje – gražus bendradarbiavimo pavyzdys

Fizinis aktyvumas – vienas iš pagrindinių būdų atsipalaiduoti, pakelti nuotaiką ir įgauti daugiau energijos. Nuotolinio mokymosi metu vesti įdomias ir įtraukiančias fizinio ugdymo pamokas ypač nelengva.

Nemenčinės Gedimino gimnazijos pradinio ugdymo mokytoja Aušra Šalnienė sumanė į pamoką pasikviesti mokytoją iš kitos mokyklos – savo kraštietį, Panevėžio r. Ramygalos gimnazijos fizinio ugdymo mokytoją Egidijų Marozą. Šis mokytojas pagarsėjo tiesioginėmis fizinio lavinimo pamokomis, kurias veda iš savo mokyklos sporto salės, kai per LRT laidą ,,Labas rytas“ buvo parodytas vaizdo reportažas. Taigi prieš pat pavasario atostogas Nemenčinės Gedimino gimnazijos pirmų – ketvirtų klasių mokiniai buvo pakviesti į nuotolinę, bet sporto salėje vedamą  fizinio ugdymo pamoką. Per dvi dienas tokiose pamokose sudalyvavo daugiau nei 100 pradinių klasių mokinių. Buvo smagu per ekraną stebėti, kaip mokiniai noriai vykdė visus mokytojo nurodymus, kartojo pratimus, stengėsi būti aktyvūs visos pamokos metu, sąžiningai sportuoti. Daugelis prisipažino, kad teko rimtai paprakaituoti.

Nemenčinės Gedimino gimnazijos pradinio ugdymo mokytojos ir mokiniai dėkoja mokytojui E. Marozui už bendradarbiavimą ir gerosios patirties sklaidą.

 Aušra Šalnienė,
Nemenčinės Gedimino gimnazijos
pradinio ugdymo mokytoja

Paskutinis atnaujinimas 2021 21 balandžio – Nemenčinės Gedimino gimnazija