Projektas „Dinozaurų pėdomis“

Nemenčinės Gedimino gimnazijos pirmokai ir būrys trečiokų vieną rudens dieną tapo archeologais, nes dalyvavo NVŠ projekte ,,Dinozaurų pėdomis”. Projekto tikslas – sudaryti sąlygas plėtotis mokinių pažintinei, meninei, kūrybinei bei fizinei veiklai.

 Projekto diena buvo suskirstyta į  kelias mokiniams įdomias veiklas: pažintinė – istorinė, sportinė – emocinė, meninė – praktinė. Pirmiausia mokiniai susipažino su Žemės istorija, mintimis nukeliavo į Mezozojaus erą, kurioje gyveno garsiausi ropliai – dinozaurai, aptarė įvairias dinozaurų rūšis, sužinojo, kas yra fosilijos. Kaip tikri paleontologai su ypatingais įrankiais – kaltukais,  plaktukais ir krapštukais ieškojo fosilijų, nusispalvino  dinozauriukų emblemas, pasidarė  kaukes, piešė ir lipdė dinozaurus, paruošė plakatą ,,Dinozaurai”. Po sunkių tyrinėjimų ir svarbių atradimų žiūrėjo ir aptarė animacinį filmuką ,, Pirmykštė Žemė”, žaidė aktyvius žaidimus lauke, mokėsi šokti dinozaurų šokį, gimnazijos stadione aktyviai  sportavo, ,,dinozaurų žingsniais” matavo Gedimino mylią. Dienos pabaigoje visi mokiniai buvo apdovanoti projekto diplomais.

Projektinė veikla pradinukams suteikė labai daug  teigiamų emocijų. Džiugu buvo matyti iš nuostabos ir smalsumo žibančias vaikų akis, suteikti jiems naujų potyrių, žinių, dovanoti džiaugsmo akimirkų.

NVŠ programa finansuota vadovaujantis Vaikų vasaros stovyklų ir kitų neformaliojo vaikų švietimo veiklų finansavimo tvarkos aprašu.

Paskutinis atnaujinimas 2020 2 gruodžio – Nemenčinės Gedimino gimnazija