Sugrįžus iš tarptautinės jaunųjų radijo mėgėjų stovyklos

Rugpjūčio pabaigoje Čekijoje, Prahoje, vyko 12-oji YOTA -Youngsters On The Air  tarptautinė jaunųjų radijo mėgėjų vasaros stovykla. Į stovyklą susirinko 100 dalyvių iš Europos, Azijos ir Afrikos šalių. Šiemet Lietuvai atstovavo trys dalyviai. Vienas iš šių dalyvių buvo Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijos mokinys, jaunasis radijo mėgėjas Rokas Rinkevičius. Jo šaukinys LY4RO.

Dalyviai turėjo pristatyti komandos narius ir radijo mėgėjų veiklas. Klausėsi paskaitų  apie ARDF (angl. Amateur Radio Direction Finding) – sportinę radiopelengaciją, gavo patarimų, kaip sėkmingiau surasti siųstuvus ir sumontuoti antenas. Jaunieji radijo mėgėjai mokėsi radijo ryšį užmegzti naudodamiesi tik Morzės abėcėle, dalyvavo ARDF (sportinėje radiopelengacijoje), raketų modeliavimo kūrybinėse dirbtuvėse, montavo „End Fed” antenas ir 80 m, 60 m, 40 m imtuvus, varžėsi Off Air konkurse, dalyvavo seminaruose ir diskusijose apie Ham Radijo skaitmenines technologijas.

Stovykloje vyko tarpkultūriniai renginiai. Komandos turėjo progą kartu pabendrauti ir susipažinti su šalių tradiciniu maistu, Prahos miestu, pasidairyti po Nacionalinį Technikos muziejų. YOTA vasaros stovyklos stotis veikė šaukiniu OL24YOTA.

Nuoširdžiai dėkojame Lietuvos Radijo Mėgėjų Draugijai už galimybę atvykti į tarptautinę stovyklą, YOTA stovyklos organizatoriams ir lektoriams.

Paskutinis atnaujinimas 2024 10 rugsėjo – Nemenčinės Gedimino gimnazija