Mokomės taisyklingos laikysenos

Taisyklinga kūno padėtis yra tiesiogiai susijusi su fizine žmogaus sveikata. Ji labai svarbi žmogaus išvaizdai ir gerai savijautai. Apie tai Nemenčinės Gedimino gimnazijoje kalbama nuolat su įvairaus amžiaus mokiniais.

Sausio mėnesį 3 b kl. mokiniai gimnazijos sporto salėje dalyvavo bendroje gimnastikos ir sveikatos ugdymo pamokoje. (Pamoką vedė visuomenės sveikatos specialistė L. Sarulevičienė ir 3 b klasės vadovė Rima Koirienė). Vaikai mokėsi taisyklingai tiesiai stovėti, tiesiai vaikščioti, padėję ant galvos knygą. Iš šono pamatė skirtumą tarp taisyklingos laikysenos ir  kaip atrodo žmogus, kurio kūno padėtis neteisinga.  Tarp vaikų vyko  varžybos – kas taisyklingiau ir geriau paeis ant pirštukų į priekį, o atgal ant kulnų. Berniukai ir mergaitės   patys dalyvavo kuriant pratimų turinį, taip jie greičiau pamato savo veiklos rezultatą ir jo prasmingumą.

Mokiniams pamoka patiko, teigiamų emocijų buvo daug.

Šių dienų standartiniai taisyklingos laikysenos reikalavimai yra šie: tiesus kaklas, ne per daug iškelta galva, šiek tiek į priekį atstatyta krūtinė, atpalaiduoti pečiai, klubai vienodame aukštyje, tiesios kojos ir pėdos, stuburas, natūraliai sudarantis „S“ formą. Esant taisyklingai laikysenai vidaus organai yra taisyklingos padėties: širdis, plaučiai, kepenys, skrandis ir žarnynas veikia normaliai. Teisingi laikysenos įpročiai gerina gyvenimo kokybę, didina darbingumą, mažiausiai vargina einant, sėdint ar stovint, rašant ir skaitant.

                                                       Visuomenės sveikatos specialistė L. Sarulevičienė

Paskutinis atnaujinimas 2020 24 vasario – Nemenčinės Gedimino gimnazija