Erasmus+ projekto dalyvių susitikimas Portugalijoje

Dalyvavimas tarptautiniuose projektuose suteikia mokiniams puikią galimybę ištrūkti iš savo kasdienybės, mokytis, pažinti ir tobulėti. Tokia galimybė buvo suteikta Nemenčinės Gedimino gimnazijos septintokams, kurie kovo 3-9 dienomis dalyvavo Erasmus+ projekto „COMPASS“ veiklose Portugalijoje.  Projektas yra orientuotas į darnaus vystymosi tikslų svarbą šiandieniniame pasaulyje, šios savaitės tema buvo vanduo ir vandens tausojimas.

Projekto dalyviai kalbėjo apie tai, kad dėl klimato kaitos, neefektyvaus vandens naudojimo ir urbanizacijos pasaulyje sparčiai didėja vandens trūkumo problema. Jaunimas buvo raginamas suvokti šią krizę ir ieškoti būdų, kaip prisidėti prie vandens išteklių tausojimo ir mokytis tvarus gyvenimo būdo.

Ši savaitė taip pat buvo puiki galimybė pažinti Portugalijos kultūrą ir tradicijas, bendrauti su partneriais iš Rumunijos ir Vokietijos, dalintis savo patirtimi ir žiniomis.  Dalyvavimas šiame projekte ne tik suteikia žinių, bet ir skatina mokinių asmeninį tobulėjimą. Mokydamiesi projekto metodu mokiniai įgyja pasitikėjimo savimi, įveikia iššūkius, išmoksta prisitaikyti prie naujų sąlygų ir įveikia kultūrinius skirtumus.

Projekto koordinatorės anglų kalbos mokytojos Inga Stankevičienė ir Justina Zacharevič

Finansuojama Europos Sąjungos lėšomis. Tačiau išreiškiamas požiūris ar nuomonė yra tik autoriaus(- ių) ir tai nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ar Švietimo mainų paramos fondo požiūrį ar nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei dotaciją teikianti institucija negali būti laikoma už juos atsakinga.

Paskutinis atnaujinimas 2024 24 kovo – Nemenčinės Gedimino gimnazija