Meninio skaitymo konkursas

Šiais metais, kaip ir kasmet, Nemenčinės Gedimino gimnazijoje sausio 16 d. vyko meninio skaitymo konkursas „Gimtųjų žodžių apkabintas“. Net 26 5-12 klasių mokiniai mintinai mokėsi eilėraščius, įvairių prozos kūrinių ištraukas, drąsiai lipo į sceną ir prabilo lietuvių kalba.

I vietą 5-8 klasių grupėje užėmė du mokiniai – 6b klasės mokinys Paulius Bužinskis ir 7a klasės mokinė Augustė Žilinskaitė, o 9-12 klasių grupėje – IIIaG klasės mokinys Julius Lukonas. Mokinius ruošė mokytojos Laura Juškauskienė ir Simona Diržinauskaitė. Mokiniai rinkosi jautrius, susimąstyti skatinančius, o kartais ir nuotaikingus tesktus – pavyzdžiui, Paulius Bužinskis recitavo šmaikščiojo Gendručio Morkūno esė „Gerų berniukų gyvenimo ypatybės“, Augustė Žilinskaitė – Aldonos Liobytės apsakymo „Sunki mama“ ištrauką, o štai 9a klasės mokinys Bogdan Gaidej itin savitai recitavo mintinai išmoktą Sauliaus Šaltenio apysakos „Riešutų duona“ ištrauką. Kai kurie mokiniai rinkosi recituoti klasiką, o kiti – šiuolaikinius kūrinius. Buvo gera ir gražu girdėti tiek puikių jaunų skaitovų!

Meninio skaitymo šventę-konkursą organizavo gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai.

Sausio 23 dieną Vilniaus rajono mokinių meninio skaitymo konkurse, vykusiame Pagirių gimnazijoje, 6b klasės mokinys Paulius Bužinskis užėmė II vietą. Sveikiname skaitovą ir jo mokytoją!

Paskutinis atnaujinimas 2024 26 sausio – Nemenčinės Gedimino gimnazija