Šviesa ir džiaugsmas: adventinė susikaupimo diena Nemenčinės Gedimino gimnazijoje

Gruodžio mėnesį, kai dienos tampa vis trumpesnės, o žiemos šaltis prasiskverbia pro langus, Gedimino gimnazijos pradinių klasių mokiniai ir gimnazistai šiltai susibūrė adventinėje susikaupimo dienoje. Ši diena žymi laukimo ir ruošimosi laikotarpio pradžią, vedantį mus link Šv. Kalėdų šventės.
Renginys prasidėjo ankstyvą gruodžio rytą, kai mokyklos aula pildėsi vaikų balsais, giedančiais kalėdines giesmes. Šios tradicinės melodijos ne tik pakėlė visų nuotaiką, bet ir padėjo susikaupimo momentu pajusti artėjančios šventės šilumą bei šviesą.
Tarp giesmės ir maldos, renginyje įvyko interaktyvus mokinių įtraukimas naudojant „Kahoot!“ edukacinę platformą. Mokiniai paskirstyti į grupes dalyvavo įtraukiančiame žaidime, kuriame klausimai buvo susiję su advento laikotarpiu ir Kalėdų istorija bei papročiais. Azartas ir susidomėjimas virė, o žinios apie šventės prasmę gilėjo.
Ypatingas akcentas buvo garbės svečio, kunigo Renaldo Kučko, apsilankymas. Jo gyvos diskusijos su mokiniais apie tikėjimo reikšmę, advento laukimo svarbą asmeniniame ir bendruomenės gyvenime suteikė dar didesnį gilumą susikaupimo dienos prasmės suvokimui.
Vienas iš neįkainojamų adventinės susikaupimo dienos akcentų buvo Yamahos muzikos mokyklos mokytojos Dianos ir jos mokinių dovana. Muzika, skambanti iš jų instrumentų, ne tik praturtino šventinę atmosferą, bet ir sukūrė ypatingą jaudulį visiems susirinkusiems.
Diena užbaigta padėkos žodžiu visiems dalyviams – mokiniams, mokytojams, kunigui už draugišką dvasią ir bendrą įsitraukimą į renginį. Adventinės susikaupimo dienos dvasia iš tiesų suvienijo Nemenčinės Gedimino gimnazijos mokyklos šeimą, padėdama pamatus šventėms, kurios neabejotinai bus įsimintinos ir prasmingos visiems jos dalyviams.

Renginį organizavo tikybos mokytojas Miroslav Petrovskij ir Yamahos muzikos mokyklos mokytoja Diana Subel-Romanienė.

Paskutinis atnaujinimas 2024 26 sausio – Nemenčinės Gedimino gimnazija