4b klasės rudeninė pažintinė išvyka po rūmus

Įpusėjus rudeniui Nemenčinės Gedimino gimnazijos 4b klasės mokiniai lankėsi Lietuvos Didžiosios Kunigaikštytės Valdovų rūmuose. Puiki gidė savo pasakojimais nukėlė mokinius į didingą Lietuvos praeitį, atskleidė rūmų paslaptis, nepaprastą šalies istoriją. Didžiausią įspūdį paliko trečiajame rūmų aukšte įrengtos menės, kurių sienas puošia gobelenai, koklinės krosnys, baldų kompozicijos. Rūmų menėse mokiniai ieškojo skirtumų, mokėsi nusilenkti valdovui.

Pasigrožėję vienais rūmais, patraukėme į LR Seimo rūmus. Juose ketvirtokai susipažino su Lietuvos valstybės valdymo sistema, parlamento veikla, įstatymų leidybos procedūra. Mokiniai aplankė Kovo 11-osios Akto salę ir joje vaidino, jog posėdžiauja ir sprendžia svarbius ekonomikos klausimus. Apžiūrėję Seimo rūmų erdves, išbandę kėdes posėdžių salėse, vaikai turėjo galimybę susitikti su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen.

Pilni naujos patirties ir patenkinę smalsumą ekskursijos pabaigoje mokiniai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis ir saldainiais. Ką gali žinoti, gal kada ten teks sugrįžti ne kaip mokiniams, atvykusiems į ekskursiją, o kaip Seimo nariams?

Edukacinę ekskursiją organizavo pradinio ugdymo mokytoja Violeta Cikanavičienė.

Paskutinis atnaujinimas 2023 21 lapkričio – Nemenčinės Gedimino gimnazija