GALVOK PRIEŠ SPAUSDAMAS

Išgirdus žodį internetas vieniems nušvinta akys, kitus sukausto baimė, tačiau bet kuriuo atveju tik mes esami atsakingi už savo veiksmus internete.  Kiekvienais metais vasario mėnesį minima Tarptautinė saugaus interneto diena. Visą savaitę organizuojamos skirtingos veiklos, kuriomis norima atkreipti tiek vaikų, tiek suaugusiųjų dėmesį, kokios grėsmės gali slypėti virtualioje realybėje ir kaip reikia elgtis įvairiose situacijose.

Nemenčinės Gedimino gimnazijoje vasario mėnesį vyko saugaus interneto dienos. Anksčiausiai šiai dienai pradėjo ruoštis 7 klasės mokiniai. Dailės pamokose su mokytoja Dovile Blažyte -Vanagiene  kūrė plakatus konkursui  „SMS žinutė iš kitapus ekrano“.  8 ir IG klasės mokiniai montavo reklaminius filmus, skirtus saugiam elgesiui virtualioje erdvėje. Kitų klasių mokiniai žiūrėjo video medžiagą, atliko paruoštus testus, kurie atskleidžia, kokie veiksmai internete mums gali sukelti pavojų. O vasario 10 dieną minėdami tarptautinę saugesnio interneto dieną Vilniaus rajono bendruomenės pareigūnai apsilankė gimnazijoje ir susitiko su mokiniais. Jie ragino visus būti budrius ir pasisaugoti naršant, apsiperkant, tvarkant pinigines perlaidas, bendraujant internete. Parodę prevencinį filmuką mokiniams pareigūnai priminė apie atsakingą elgesį internete ir internetinėje erdvėje, o esant bet kokiems įtarimams paragino nebijoti kreiptis į suaugusiuosius ir į policiją.

Saugiam internetui skirta savaitė, tačiau mes visi turime kiekvieną dieną naršydami internete PAGALVOTI PRIEŠ SPAUSDAMI, nes įkėlę į virtualią erdvę informaciją jos jau nebesunaikinsime.

Daugiau galite sužinoti https://www.draugiskasinternetas.lt/

Svetlana Sčastnaja
Jolita Puncevičienė
Dmitrijus Karpavičius

Paskutinis atnaujinimas 2020 14 vasario – Nemenčinės Gedimino gimnazija