Metodinė konferencija „Projektas – galimybė mokytis kitaip“

Vykdant projekto „Kokybės krepšelis“ mokyklų veiklos tobulinimo planą, Nemenčinės Gedimino gimnazijoje birželio 15 d. buvo organizuota respublikinė metodinė gerosios patirties sklaidos konferencija „Projektas – galimybė mokytis kitaip“. Įvairių dalykų mokytojai kartu su mokiniais pristatė tarptautinius, respublikinius, mokyklinius projektus. Konferencijoje buvo skaityta 12 pranešimų ir pristatyti 4 stendiniai pranešimai.

Be abejonės, projektai praturtina ugdymo procesą, įgalina kūrybiškumą ir formuoja mūsų ateitį. Tai ne tik užduotys, kurias reikia atlikti, bet ir augimo, bendradarbiavimo ir asmeninio tobulėjimo galimybės. Gimnazijos vadovų komanda: D. Losinskienė, D. Karpavičius, J. Stankevičienė, I. Stankevičienė – pradėjo konferenciją pranešimu ,,Projekto ,,Kokybės krepšelis“ įgyvendinimas Nemenčinės Gedimino gimnazijoje“. Vėliau net penki mūsų gimnazijos IIG klasių mokiniai pristatė ilgalaikius dalyko projektinius darbus: D. Pelanis tyrinėjo ,,Kodėl civilizacijos, viena su kita neturėjusios nieko bendra, išrado panašius dalykus ar sistemas?, A. Stankevičiūtė papasakojo apie ,,Nemenčinės Gedimino gimnazijos mokinių vardų įvairovę“,  A. Petručionytė pristatė darbą „Trumpametražio filmo scenarijaus rašymas ir ekranizacija“, S. Šveikauskaitė pasidalino tyrimu „Mano gyvenvietė“,  M. Buinovskytė pristatė darbą „Civilizacija ar barbarybė V. Goldingo romane „Musių valdovas“. Gimnazistai patvirtino, kad ruošdami ilgalaikį projektinį darbą  ugdė kritinio mąstymo įgūdžius, problemų sprendimo gebėjimus ir gilino dalyko supratimą. Antroje konferencijos dalyje skambėjo mokytojų skaitomi pranešimai: Nemenčinės K. Parčevskio gimnazijos anglų kalbos mokytoja ekspertė Inesa Rusecka pristatė ,,Kompetencijų ugdymas tarptautinio projekto Erasmus+ “Leave Zero Waste for the Future” veiklomis“, Nemėžio šv. R. Kalinausko gimnazijos  istorijos mokytoja metodininkė Christina Masalska kalbėjo „Projektas –  bendravimo ir bendradarbiavimo šaltinis“, Bezdonių ,,Saulėtekio” pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoją ugdymui Vilma Petrokienė papasakojo, kaip jiems sekasi „Gyventi, o ne kalbėti apie gyvenimą“, Pradinio ugdymo mokytojos metodininkės Ana Kairienė, Jolanta Pašutienė, Irena Korvel pristatė eTwinning projekto patirtis, Renata Starenkienė iš Vilniaus r. Sudervės Mariano Zdziechovskio pagrindinės mokyklos skaitė pranešimą „Ugdymas kitaip“. Konferenciją užbaigė Utenos Dauniškio gimnazijos fizikos mokytojos L.Tarvydienės ir Nemenčinės Gedimino gimnazijos fizikos mokytojos J. Puncevičienės mokiniai, pristatę projekto „Kokybės krepšelis“ finansuotas veiklas apie bepiločius oro balionus ir radijo mėgėjų klubą.

Apibendrindama konferenciją, Nemenčinės Gedimino gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Stankevičienė sakė, kad projektai įkvepia džiaugsmo ir  pasididžiavimo.  Mokytojų ir mokinių laiko ir energijos investicija  tampa atspindžiu to, kas mes esame ir ko siekiame. Įgyvendinti projektai stiprina mūsų pasitikėjimą savimi, skatina mūsų ambicijas ir įkvepia mus svajoti ir siekti  vis daugiau. Todėl linkime į  projektus žiūrėti kaip į galimybę mokytis kitaip…

Paskutinis atnaujinimas 2023 22 birželio – Nemenčinės Gedimino gimnazija