3a kl. mokinių edukacinės pamokos muziejuose

Gegužės 11 d. 3a kl. mokiniai dalyvavo edukacinėje pamokoje ,,Karalius Mindaugas. Lietuvos valstybės susidarymas“, kuri vyko Lietuvos nacionaliniame Lietuvos muziejuje. Pamokoje gidė mokiniams įdomiai papasakojo, koks buvo karalius Mindaugas, kaip jam sekėsi kurti valstybę, ką jis mėgo, kur gyveno, kaip klostėsi jo santykiai su žmona karaliene Morta, kiek turėjo vaikų? Diskutuodami grupėse,  atliko pateiktas užduotis, dalyvavo teatralizuotame žaidime ,,Mindaugo karūnacija“.

Kita edukacinė finansinio raštingumo pamoka ,,Pinigų atsiradimo istorija“ vyko Pinigų muziejuje. Mokiniai sužinojo, kokie buvo pirmieji pinigai žmonijos istorijoje, kaip seniau buvo baudžiami pinigų klastotojai, kiek kainuotų, jei būtų auksinis, apžiūrėjo visą muziejaus ekspoziciją…Įdėmiai klausydami gidės pasakojimo, aktyviai atsakinėjo į pateiktus klausimus, gavo atminimo suvenyrų.

Po įdomių edukacinių pamokų trečiokai nutarė dar apsilankyti  Trijų kryžių kalne. Užlipę į kalną  galėjo mėgautis įspūdingomis Vilniaus senamiesčio panoramomis.

Edukacinės  pamokos  trečiokams paliko didelį įspūdį ir suteikė daug džiugių emocijų.

Tokios edukacinės pamokos padeda mokiniams geriau įsisavinti medžiagą, motyvuoja juos labiau  mokytis.

Irena  Malakauskaitė
Nemenčinės Gedimino gimnazijos
pradinio ugdymo mokytoja metodininkė

Paskutinis atnaujinimas 2023 24 gegužės – Nemenčinės Gedimino gimnazija