Belaukiant stebuklo…

Šiemet advento laikotarpis Nemenčinės Gedimino gimnazijoje buvo pripildytas šviesių ir jaukių stebuklo laukimo akimirkų.

Gruodžio pradžioje daugiau nei 200 mokinių dalyvavo edukacijoje ,,Sodai sodai leliumai“, po to mokykla pasipuošė pačių mokinių kurtais darbeliais. Šiaudiniai žaisliukai, sodeliai, saulutės ne tik džiugina akį, bet ir primena kultūros paveldą, tausoja aplinką.

 Gruodžio viduryje 1-10 klasių mokiniai dalyvavo integruotoje etninės kultūros, muzikos ir šokio pamokoje ,,Šviesos diena“.  Prisimindami savo patirtį mokiniai aptarė šviesos reikšmę, mokėsi advento giesmių, šoko advento ratelius. Grojant gitaroms ir mušant būgnams senosios giesmės suskambo naujai, kitaip. Mokinių šokami rateliai atkartojo tradiciją, vienijo susikibusius už rankų.

Paskutinę savaitę prieš šventas Kalėdas gimnaziją aplankė Nemenčinės Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios vikaras Renaldas Kučko. Advento popietėje dalyvavusius mokytojus ir vyriausius gimnazistus artėjančių švenčių proga pasveikino gimnazijos direktorė Daiva Losinskienė, kunigas pakvietė bendrai maldai, tikybos mokytojas uždegė keturias advento vainiko žvakes ir priminė apie svarbiausias vertybes: Taiką, Tikėjimą, Meilę ir Viltį. Magiškai skambančios advento giesmės, kartu einamas ratelis ir bendra malda sukūrė ypatingą nuotaiką. Popietės pabaigoje lauždami kalėdaičius palinkėjome vieni kitiems gražių ir prasmingų artėjančių švenčių.

Nuoširdžiai tikiu, kad visa gimnazijos bendruomenė pajuto tikrąją advento dvasią, prisiminė senąsias tradicijas, nors trumpam stabtelėjo ir nurimo kasdieninių darbų šurmulyje.

Jurga Stankevičienė,
direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Paskutinis atnaujinimas 2023 12 sausio – Nemenčinės Gedimino gimnazija