Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijos mokinių mainų susitikimas Vokietijoje pagal Erasmus+ projektą „Projekt Schule – Beruf“

Įpusėjus rugsėjui įvyko  tarptautinio Erasmus+ projekto „Projekt Schule – Beruf“ mokinių mainų susitikimas Vokietijoje, Delmenhorst miestelyje. Į susitikimą vyko penki Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijos moksleiviai ir dvi mokytojos.

Projekto dalyviai tris dienas praleido įdomiai ir naudingai. Pirmąją dieną lankėsi kepykloje Haferkamp, susipažino su kepyklos darbu, patys išbandė kepėjo amatą, kepė duoną, kurią paskui ragavo. Išskirtinį įspūdį paliko vizitas Mercedes Benz gamykloje, kurioje mokiniai susipažino su mašinų gamyba, galėjo užduoti dominančius klausimus apie darbą gamykloje. Lankydamiesi Werder Bremen stadione projekto dalyviai sužinojo daugiau apie futbolininko karjerą, o Karjeros mugėje apžiūrėjo įvairias veiklas, labiausiai patikusias galėjo ir išbandyti.  

Projekto vizitas ir mokiniams, ir mokytojams paliko didžiulį įspūdį, projekto dėka mokiniai susipažino su įvairiomis specialybėmis, patys galėjo kai kurias išbandyti ir patobulino užsienio kalbų (anglų, vokiečių) įgūdžius.

Projekto koordinatorė, užsienio
kalbų mokytoja Ana Radvilienė

„Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.“

Paskutinis atnaujinimas 2022 19 spalio – Nemenčinės Gedimino gimnazija