Paskutinis Erasmus+ projekto „Live Discovering Diversity & Love Inclusion in EU” mainų susitikimas Rumunijoje

2022 metais baigėsi dvejus metus trukęs Erasmus+ tarptautinis projektas „Live Discovering Diversity & Love Inclusion in EU”. Gegužės 22 – 28 dienomis vyko paskutinis mainų susitikimas Rumunijoje, Ploiesti mieste. Jame dalyvavo 16 Nemenčinės Gedimino gimnazijos mokinių ir trys mokytojai.

Iš keturių Europos šalių susirinkę projekto dalyviai turėjo galimybę ne tik stebėti, bet ir dalyvauti teatro, muzikos, origami, chemijos, biologijos, prancūzų ir anglų kalbos pamokose.  Šios veiklos mokykloje padėjo pažinti  Rumunijos ugdymo sistemą. Po pamokų aplankyti  žymūs Ploiesti miesto objektai ir unikalūs gamtos kampeliai padėjo pažinti Rumunijos kultūrą.

Sudalyvavę projekte, mokiniai suprato, koks svarbus yra pakantumas kitam ir kitokiam. Tarp projekto dalyvių buvo mokinių, turinčių specialiųjų ugdymosi poreikių.  Visi įsitikino, kad kitas žmogus gali skirtis, bet tai netrukdo mokytis ir dalyvauti tose pačiose veiklose. Dalyvavimas projekte padėjo suprasti gyvenimo įvairovę ir įgyti tolerancijos.

Projekto koordinatorė, anglų ir vokiečių kalbų mokytoja Ana Radvilienė,
Anglų kalbos mokytoja Rosita Medišauskienė

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Paskutinis atnaujinimas 2022 1 liepos – Nemenčinės Gedimino gimnazija