Erasmus+ projekto „SENSE“ mainų savaitė Nemenčinės Gedimino gimnazijoje

Gegužės 23 – 27 dienomis Nemenčinės Gedimino gimnazijoje svečiavosi Erasmus+ projekto “SENSE” dalyviai iš Rumunijos, Kroatijos ir Ispanijos.

Visos mainų savaitės veiklos buvo susijusios su 12-tuoju darnaus vystymosi tikslu (atsakingas vartojimas) ir vykdomos naudojant PBL (projektine veikla grįstas mokymas) metodą.  Mokiniai nagrinėjo pasirinktų produktų gyvavimo ciklą, rūšiavimo ir perdirbimo galimybes, kalbėjo apie greitos mados poveikį ir ieškojo atsakymų į klausimą ,,Kaip mes, paaugliai, galime tapti atsakingais vartotojais?”. Savo kūrybines idėjas įgyvendino anglų kalbos mokytojų J. Zacharevič ir I. Stankevičienės organizuotose veiklose gimnazijoje, dalyvaudami edukacijoje  ,,Atnaujink mane” A. Mickevičiaus bibliotekoje ir edukacijoje  ,,Pradėkim nuo apsipirkimo maišelio”, kurią vedė dailės mokytoja D. Blažytė-Vanagienė.

Susipažinę su Vilniaus Unesco saugomu paveldu, Anykščių Lajų taku, Nemenčinės lankytinomis vietomis ir  paragavę tradicinių patiekalų, dalyviai atsisveikino iki kito susitikimo, kuris vyks rugsėjį Rumunijoje.

Projekto koordinatorės anglų kalbos mokytojos
Justina Zacharevič ir Inga Stankevičienė

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Paskutinis atnaujinimas 2022 1 liepos – Nemenčinės Gedimino gimnazija