Erasmus+ miško sodinimo iniciatyva

               Nemenčinės Gedimino gimnazija vykdo Erasmus+ projektą „Leaving footprints“ („Paliekami pėdsakai“). Projekto pagrindinis tikslas atkreipti jaunimo dėmesį į tai, kaip elgiamės gamtoje, viešumoje ar  skaitmeniniame pasaulyje. Balandžio 27 dieną IIG klasių gimnazistai dalyvavo Erasmus+ miško sodinimo iniciatyvoje, kurios metu 3,5 ha plote buvo pasodinta 10 000 spygliuočių sodinukų. Miškasodis – puiki galimybė įgyvendinti projekto idėją ir palikti ilgai žaliuosiantį pėdsaką  ateities kartoms. Projekto organizatoriai ir dalyviai supranta, kaip svarbu didinti jaunų žmonių ekologinį sąmoningumą, raginti imtis veiksmų permąstyti ir keisti savo ekologinį elgesį.

               Tikime, kad Erasmus+ miško sodinimas prisidės prie vieno iš  darnaus vystymosi tikslų – saugoti, atkurti, skatinti darnų žemės ekosistemų naudojimą. Kviečiame ir Jus rūpintis aplinka, kurioje gyvename!

Projekto koordinatorė,
Nemenčinės Gedimino gimnazijos matematikos mokytoja
Svetlana Sčastnaja

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Paskutinis atnaujinimas 2022 6 gegužės – Nemenčinės Gedimino gimnazija