eXpo 2022

Nevyriausybinė organizacija Lietuvos Junior Achievement (LJA) įgyvendina ekonominio švietimo, verslumo ugdymo, finansinio raštingumo ir ugdymo karjerai programas. Kovo 30 d. Lietuvos Junior Achievement (LJA) komanda ir regionų ambasadoriai organizavo Vilniaus regioninę mugę eXpo 2022, kurioje dalyvavo ir Nemenčinės Gedimino gimnazijos mokiniai.

Renginio metu įvairių įmonių ir organizacijų atstovai dalinosi savo patirtimi, vertino Jaunimo bendrovių (JB) pažangą. Patariamoji komisija draugiškai patarė, kaip toliau vystyti ir tobulinti savo verslo idėjas, Junior Achievement rėmėjų įsteigta nominacijų komisija rinko, kurios komandos labiausiai vertos jų įsteigtos nominacijos,o bendroji komisija pagal nustatytus kriterijus įvertino komandas.

Paroda eXpo 2022 yra puiki galimybė jauniesiems verslininkams pristatyti savo verslo idėją, ateities viziją, įsivertinti savo  produktus ir paslaugas pirkėjų akimis, gauti profesionalių patarimų.  Nemenčinės Gedimino gimnazijos mokiniai pristatė dvi bendroves:  „Apsaugok savo rankas“ (7b klasė) ir  „FOVERO“ (10-11 klasė). Kurdami mokamąsias verslo bendroves, mokiniai ugdo verslumo gebėjimus,  įgyvendindami visą bendrovių gyvavimo ciklą: nuo įkūrimo iki uždarymo.

Grįžę iš mugės, mokiniai dalinosi įspūdžiais: „Mintyse cirkuliuoja daug idėjų, kaip sukurti originalius produktus, dizainai… Svarbu prisiminti ir pasimokyti iš komisijos narių, kurie motyvavo ir davė labai daug naudingų patarimų. Pasimokėme tikrai daug, kaip atsakyti į klausimus apie mūsų bendrovę, kaip susitvarkyti su kritika ir kaip bendrauti su klientais“; „Pristatymas eXpo mugėje vyko sklandžiai, iš teisėjų gavome pastabų bei patarimų. Džiaugiuosi, kad susipažinau su šia sritimi ir susidūriau su iššūkiais, kurie padės JB toliau klostytis sėkmingai ir skatins kurti naujas idėjas bei tobulėti“.

Jaunimo bendrovių kuratorės mokytojos S. Sčastnaja ir L. Janušaitienė

Paskutinis atnaujinimas 2022 14 balandžio – Nemenčinės Gedimino gimnazija